Evolutia educatiei

Sistemul actual de educatie e invechit, sunt 100% de acord cu asta. Ceea ce invata copiii in scoli nu ii pregateste pentru lumea reala, iar asta se observa mai ales cand un tanar, dupa ce a studiat 17 ani (scoala generala 8 ani, liceul patru ani, facultatea 3 ani, master 2 ani) vrea sa se angajeze si nu isi gaseste un job decent.

Nu e stupid sa tocesti carti 17 ani si sa nu te poti angaja? Ba da, pentru ca sistemul de educatie nu mai ofera valoare reala, nu te pregateste pentru realitatea economica. Sistemul de educatie romanesc creaza asteptari false. Sistemul ne spune ca daca mergem la scoala, daca invatam bine, daca luam doar nota 10, daca ne ascultam profesorii, daca facem toate astea o vom duce bine dupa ce terminam studiile. Sistemul ne minte, iar caderea este grea, deoarece cadem de sus.

Ar trebui ca scoala sa ne ofere o viziune realista. Ar trebui ca profesorii sa ne spuna – invatati, dar nu uitati sa si lucrati. Cititi teoria, dar aplicati-o in viata reala. Vedeti ce merge si ce nu, nu va creati asteptari false. Despre asta e clipul de mai jos.Voi ce parere aveti de sistemul actual de educatie? Vi se pare ok?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

[…] This post was mentioned on Twitter by Cristian China Birta, Marius Sescu. Marius Sescu said: Despre evolutia educatiei si sistemul romanesc http://bit.ly/cTaWwM […]

brindushi

Ha-ha! cred ca as fi teribil de dezamagita daca m-as mai duce o zi la facultate… tocmai ce m-am intalnit cu sora unei prietene in anul 2 la tehnica dentara si mi-a spus ca are colegi care abia stiu sa vorbeasca :)) probabil corect romaneste… e alarmant… si da! Mare ai dreptate cand spui ca nu se pune in practica ceea ce se invata teoretic! Ar trebui sa existe mai multe firma care sa ofere internship-uri studentilor pe perioada verii si in timpul anului universitar (coroborat cu orarul studentilor)…din pacate cate firme ofera asa ceva? la tine la firma se… Citește tot »

Marius Sescu

La mine nu se fac internshipuri deoarece ar fi prea greu sa faci internshipuri intr-o firma de software. Totusi, vom lua in calcul si ideea asta pe viitor.