Facebook și dreptul la intimitate

Sincer să fiu credeam că m-am izolat destul de bine în bula mea de Facebook, dar azi am văzut și eu oameni care dau share la textul ăla cu refuzul acordării de drepturi și folosirea fotografiilor postate în rețea. Dacă ar vedea Zuck toate prostiile astea ar muri de râs, nu de altceva, dar e amuzant cum oameni care postează cu mânuța lor în mod public poze în tot felul de ipostaze compromițătoare miorlăie după aia că nu dau voie Facebook-ului să se folosească de pozele lor.

Pe lângă faptul că prostia aia de text circulă de câțiva ani, pe lângă faptul că scrie direct în acordul de utilizare bifat când îți creezi contul că ești de acord cu utilizarea informațiilor publicate pe Facebook, cel mai simplu e să folosim regula bunului simț, adică nu posta pe Facebook poze sau mesaje cu care te-ai jena în viața reală.

Și da, Facebook poate utiliza pozele, like-urile și mesajele postate de tine în rețea ca să îți afișeze reclame mai targetate, să te analizeze mai bine, să îți facă recomandări, ai bifat că ești de acord cu asta. Nu poate vinde informațiile și pozele mai departe către alte companii, nu poate folosi pozele cu tine în reclame, asta e ilegal.

Concluzia e simplă, nu postați pe internet mesaje compromițătoare sau fotografii jenante, indiferent de platforma folosită.

Nu uitați că de azi începe noua regulă a Facebook-ului, în care acesta poate folosi fotografiile sau comentariile ca fiind in domeniu public. Nu uita că termenul limită de azi! Acest accept implicit poate fi folosit în cazuri judiciare împotriva ta. Tot ce ai postat este făcut public de azi, chiar și mesajele și fotografiile care au fost eliminate.

Eu nu dau si nu voi da, explicit sau implicit, nici Facebook-ului, nici unei terte parti și nici oricărei entități asociate cu Facebook, direct sau indirect, permisiunea de a utiliza fotografiile mele, informațiile, mesajele sau publicațiile mele, fie din trecut, din prezent sau din viitor.

Cu această declarație, informez Facebook-ul că este strict interzis de a dezvălui, copia, distribui sau de a lua orice altă acțiune împotriva mea pe baza acestui profil și/sau a conținutului său sau a publicatiilor mele, comentariilor mele sau a redistribuirilor mele. Acest profil conține informatii private si confidentiale. Încălcarea intimității poate fi pedepsită prin lege (UCC 1-308-1 1 gen 308-103) și legislatia aplicabila si valabila a sistemului legislativ si judiciar român.

Notă: Facebook este acum o entitate publică. Toți membrii pot să posteze o notă ca asta, pentru protectia personala. Dacă preferați, puteți copia și lipi această versiune. Dacă nu publicați o declarație de acest fel cel puțin o dată, veți permite în mod tacit utilizarea fotografiilor, precum și informațiile conținute în actualizările stării profilului. Nu-l împărtăși/distribui, ci foloseste in schimb metoda copy/paste (copiere și lipire).

Recomandă prietenilor!
  • 33
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
2 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Doc

Dacă îți expui izmenele pe Facebook, De ce te mai miri că îți numără alții găurele din ele.