fbpx

Azi e prima zi în care sunt lansate pe o scară mai largă, deși ei zic că funcționalitatea e încă în teste. Presupun că mai durează luni bune până vor fi afișate și la noi, nu cunosc prea multe companii românești dispuse să investească între 1,5 și 2,5 milioane de dolari pentru un clip video de 15 secunde pe Facebook, fie și el cu autoplay.

Da, le introduc înaintea Crăciunului pentru că lumea e prea ocupată acum cu sărbătorile ca să le remarce. Până se să trezească utilizatorii din beția magia sărbătorilor deja s-au obișnuit cu clipurile video. S-ar putea totuși ca utilizatorii să se revolte, să le ignore (eu merg pe varianta asta), iar companiile să fie nemulțumite de rezultate și clipurile video cu autoplay să dispară, cum au dispărut multe alte funcții Facebook.

Nu, nu puteți dezactiva pornirea automată a clipurilor, singura variantă e să treceți peste ele și se vor opri automat. Mi se pare o mare mizerie faza asta, gândiți-vă că sunteți într-o cameră în care doarme un copil, voi vreți să mai verificați ce au postat prietenii pe Facebook pe telefon sau tabletă și din senin o reclamă pornește automat pe Facebook. Fain nu? E la fel de enervant ca site-urile cu muzică de fundal.

Și mai tare și se pare faptul că reclamele video sunt descărcate dinainte de a le vedea, atunci când ești conectat prin WiFi, pentru a nu consuma din traficul de date inclus în abonament. Cu alte cuvinte, Facebook știe deja că vrea să îți afișeze o anumită reclamă video în feedul tău și o descarcă atunci când ești pe WiFi, iar când ești pe conexiunea 3G și îți verifici noutățile doar ți-o afișează. Nici asta nu sună ciudat?

Mai țineți minte când utilizatorii Hi5 au început să migreze către Facebook pentru că Hi5 devenise prea kitsch, aglomerat de reclame și urâțel ca grafică? Ei bine, cam asta se întâmplă acum pe Facebook, în goana după bani utilizatorii și preferințele lor încep să nu mai conteze. Iar întrebarea nu mai este unde vor pleca utilizatorii, pentru că e clar deja, aplicațiile de socializare orientate spre zona de mobil atrag tot mai mult tinerii (Instagram, Snapchat, WhatsApp, Tumblr…).

Vouă vă surâde ideea de a vedea reclame video ce pornesc automat pe Facebook?

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
7 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Google Plus
Google Plus
19 decembrie 2013 10:09

+1

Andrei
Andrei
19 decembrie 2013 10:50

Eu cred ca le vor retrage in cateva luni. O fi foamea mare, dar sunt prea intruzive, sigur utilizatorii nu le vor inghiti.

Paul @ iLikeIasi.ro
19 decembrie 2013 12:35

Eu mi-am dat logout pentru minim 2 saptamani de pe profilul personal. Imi dedic timpul activitatilor ce consider eu mai putin contraproductive 🙂

rivi
20 decembrie 2013 07:08

ei testeaza nu inseamna ca trebuie si sa le mearga. altfel este foarte stresant. cat despre migrarea catre o alta platforma, asta se va face la un moment dat dar e nevoie de timp.. si bineinteles, e nevoie de un contracandidat serios (ca si retea sociala evident)

Vlad Caruseanu
20 decembrie 2013 12:32

Hmm, mai intai a scazut expunerea posturilor care nu sunt reclame platite, acum introdu spoturi video cu deschidere automata. Mai are cineva impresia ca Facebook creeaza conditiile prielnice pentru migrarea catre Google+?

7
0
Lasă un comentariux
()
x