fbpx

Facebook Messenger, probabil cea mai inutilă aplicație pentru smartphone din 2014

Am instalat pe telefon aplicația separată pentru Facebook Messenger abia acum câteva zile, sătul de notificările din aplicația de Facebook cum că vor muta toate mesajele acolo și că ar trebui să o instalez bla bla.

Sincer să fiu, nu aveam așteptări prea mari de la ea, doar să fie un fel de copie după WhatsApp, dacă tot l-au cumpărat cei de la Facebook. E mult mai rău. Experiența din aplicația separată Facebook Messenger nu e cu nimic mai bună decât din aplicația de Facebook, ba chiar parcă se mișcă mai greu și trebuie să fac mai multe clicuri, pentru a vorbi cu o persoană. Singura facilitate în plus ar fi posibilitatea de chat cu grupuri, dar hey, eu nu folosesc așa ceva.

facebook-messenger-2014

Nu mai zic de pachetele cu emoticonuri din aplicație, de parcă media de vârstă pentru utilizatorii de Facebook ar fi 12 ani și toți am comunica cu imagini stupide în loc de cuvinte. Pe bune? Cât despre notificările de mesaje noi din aplicație, eu oricum dezactivez notificările pe telefon pentru a nu pierde timp aiurea, deci chiar nu văd în asta un plus.

Mi se pare complet absurd să forțezi toți utilizatorii să instaleze încă o aplicație pe telefon, doar pentru că acum sunt pe val aplicațiile de instant messaging și Facebook vrea să se laude că au și ei una, că au și ei o cotă din piață. E o prostie. Toți utilizatorii zic asta, nu degeaba a primit în ultimele zile doar recenzii negative. Să nu mai zic de permisiunile pe care ți le cere Facebook Messenger la instalare, mai era un pic și îmi cereau pinul de la cardul de debit, doar așa, ca să fie la ei.

Sincer sper să le vină mintea la cap și să renunțe la obligativitatea aplicației, chatul din aplicația normală de Facebook era suficient pentru mobil. Oricum, soluții există, dacă chiar vreți să folosiți chatul Facebook de pe telefon fără aplicație. Intrați pe m.facebook.com din browserul mobil și gata.

Voi v-ați instalat aplicația? Vă place?

Recomandă

15 Comentarii

  1. Pentru mine este foarte utilă. Eu nu am instalată aplicația Facebook pe telefon am doar Facebook Messenger. Se mișca mult mai repede și până la urmă oricum folosesc Facebook pe mobil doar pentru chat. Browse de feed fac acasă de pe web sau de pe tabletă.

  2. E o prostie ! Merge greu, sacadat, am zis ca e touch-ul meu de vina pana sa citesc ce ai scris tu…consuma putini MB, e drept, dar bateria se descarca foarte repede…emoticoanele sunt, vorba ta, pentru cei de 12 ani…

  3. Cum sterg o persoana din facebook messenger. Precizez ca am sters-o din lista mea de prieteni din facebook varianta pe calculator, dar apare apare in lista din messenger facebook si in lista de chat facebook pentru mobil. Ce trebuie sa fac sa le sterg din cele 2 aplicatii pentru mobil? Va multumesc

  4. Eu intru din browser pe facebook, nu ma intereseaza sa instalez nimic de la ei, insa acum nu mai pot citi mesajele, ma redirectioneaza sa instalez messengerul. Nu vreau asta, prefer sa renunt la facebook decat sa instalez cacaturile lor. Intrebare : Se poate anula de undeva redirectionarea asta ??

  5. Nu mi se pare o aplicatie utila. Am instalat-o pentru ca nu-mi mai dadeau voie, sa folosesc facebook-ul.

  6. Acum suntem fortati sa o folosim daca vrem sa comunicam cu amicii de pe facebook ,preferam vechea varianta. Mai rau e ca vreau sa sterg anumite , nu convorbiri (caci alea le pot sterge) ci contacte mai vechi fara a le la bloca…pare imposibil a fi sterse. Aveti idee cum ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *