Dar vai, de unde știe atâtea lucruri Facebook despre noi?

Dan are un articol în care recomandă Messenger Lite, o aplicație alternativă pentru Messengerul normal de la Facebook, ce ocupă mai puțin spațiu pe telefon, are nevoie de mai puțină memorie de lucru, consumă mai puțin trafic și și nu e încărcată cu toate funcțiile inutile, gen Instant Stories sau Chat Heads. Dacă aveți un telefon mai slab sau vreți ceva mai curat merită încercată. Și cu ocazia asta mi-am reamintit de faptul că mulți se plâng de faptul că Facebook știe tot ce fac, dar ignoră că ei au permis asta, când au instalat aplicațiile.

Nu are sens să ne panicăm, dar dacă vreți să studiați puțin ce informații colectează Facebook prin aplicații mergeți aici. Faza e că atunci când instalați Messenger oferiți Facebook-ului acces la numerele din agendă, locurile prin care umblați, pozele din telefon și camera foto, inclusiv la microfon și cam tot ce poate transmite telefonul vostru.

Practic Facebook poate știi inclusiv ce poze ați făcut, unde, când, chiar dacă nu le publicați în rețea, poate chiar să vă asculte conversațiile, dacă ar fi să mergem pe linia asta. Evident, ei spun că vor folosi informațiile doar pentru a vă oferi reclame mai targetate, conținut mai util etc, dar asta e versiunea oficială.

Nu zic acum că trebuie să devenim paranoici, să închidem telefonul și să ne ascundem sub o piatră, dar aș vrea să nu mai văd oameni atât de mirați când văd cum Facebook știe totul despre ei, din moment ce au instalat aplicațiile și au fost de acord cu permisiunile cerute.

De exemplu când vizitam Londra stăteam aproape de un service auto. Nu am dat niciodată Check in de acolo, nu am intrat pe net, dar Facebook mi-a sugerat după vreo 2 zile să las o recenzie service-ului, că îi vizitez cam des. Evident, atunci când mă conectam la internet ei verificau locațiile GPS din telefon și asociau traseul cu locurile prezente pe Facebook, dar cine nu ar fi știut asta ar crede că e spionat.

Da, suntem urmăriți, dar noi am semnat că suntem de acord. Voi ce povești ciudate aveți legate de felul în care aplicațiile de pe telefon monitorizează tot ceea ce face?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
2 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Marius

Eu-s mai old school. Am lasat doar Google-ului oportunitatea de a ma scana. Stie pe unde, cu cine, si cat am stat in ultimele 6 luni. Asa e cand vrei sa sincronizezi in cloud. 🙂

Altfel, FB lite si Messenger Lite sunt utile, dar nu perfecte. Au multeeee buguri, dar rezolvam cu varianta in browser.