fbpx

Familia și tehnologia

La noi în familie eu sunt cel responsabil cu sfaturile tehnologice. Nu mă consider om de IT, dar toată lumea știe că am terminat un liceu de informatică și că îmi câștig pâinea datorită internetului, deci când e de cumpărat un laptop, o tabletă, când trebuie reinstalat un Windows sau are cineva nevoie de vreun sfat legat de o aplicație online pe mine mă sună. În ochii lor eu sunt ăla cu calculatoarele, deci nu mai insist pe faptul că eu mă ocup de marketing și promovare online.

Și era destul de măgulitoare treaba asta, până când mi-am dat seama că am fost depășit de cei din familie, eu, ăla care le știa pe toate, era la curent cu toate noutățile tehnologice, cele mai noi aplicații lansate.

Duminica trecută făceam poze la petrecerea Dianei, cu toată familia, cu DSLR-ul din dotare. La final mama îmi spune să îi trimit și ei pozele, și surorilor mele. Deja în mintea mea analizam variante, mă gândeam să fac un director cu pozele pe Dropbox, să le urc acolo, să le trimit linkul pe Facebook etc.

Mama îmi taie brusc elanul – dar nu e mai simplu să ni le trimiți la toate pe WhatsApp? Și așa mi-am dat seama că am fost depășit tehnologic, eu care sunt la curent cu tot ce mișcă, tot ce e nou. Am instalat WhatsApp pe telefon de vreo 2 ani, dar nu m-a prins niciodată, dacă îl deschid de 2 ori pe lună e mult, și nici cercul meu de prieteni nu îl folosește prea mult. În timpul ăsta mama cu surorile mele fac la greu schimburi de poze prin aplicație, sunt fane.

Sper acum să nu descopere familia și Snapchat-ul înaintea mea. Între timp mama și-a luat tabletă de Black Friday, deci viitorul sună bine. 🙂 Voi ați avut surprize din astea, să vă treziți depășiți tehnologic de părinții voștri?

Foto: Loving mom and daughter via Shutterstock

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *