fbpx

Probleme? Hai să facem un rebranding

De fiecare dată când primesc un comunicat de presă de la o agenție, cum că brandul X sau Y a făcut un rebranding, primul lucru la care mă gândesc e: oare cu ce au dat-o în bară ăștia?

rebranding

Foto: Tom Fishburne – rebranding

Știu că pe afară se fac rebrandinguri și pentru că brandurile evoluează, imaginea brandului nu mai corespunde cu percepția publicului sau vor să atragă un alt gen de clienți, dar realitatea e că la noi rebrandingurile sunt un fel de Am făcut-o lată la modul cel mai grav posibil, singura șansă e să ne schimbăm imaginea, să creadă consumatorii că suntem altă companie. Cam 90% dintre ele pleacă de la asta.

De exemplu rebrandingul Depanero, fostul Servskills. Mulți au întrebat de ce au făcut rebrandingul fără a insista prea mult pe vechiul nume în reclame, că doar Servskills era cunoscut pentru service cam la tot ce ține de IT și electronice în .ro, iar originile i-ar fi ajutat. Răspunsul e simplu, pentru că pe lângă miile sau zecile de mii de clienții mulțumiți există sute de clienți cu probleme, ca în orice business cu foaarte mulți clienți, care le-au făcut reclamă pe internet, și nu din aia bună. Și e mai simplu să o iei de la zero uneori, cu un nume nou. Eu am fost servit ok de Servskills când am avut chestii de reparat, dar sunt și clienți care s-au plâns.

Chestia e că nu ajunge să faci rebrandingul, să vopsești gardul, dacă nu rezolvi problemele care au cauzat nemulțumiri clienților. Pentru că oricâte rebrandinguri ai face, nici o publicitate nu e mai eficientă ca aia pe care ți-o fac clienții tăi. Pozitivă sau negativă, asta depinde de tine!

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *