Să aplicăm un filtru peste viața noastră

Andrei a punctat foarte bine pe blogul Spada faptul că pe Facebook de regulă prezentăm doar lucrurile frumoase, experiențele interesante. Expunem doar chestiile care ne vor face mai buni, mai inteligenți, mai interesanți în ochii prietenilor noștri:

Bineinteles, nu toata lumea minte si exagereaza pe Facebook. Dar ce sigur face toata lumea este sa puna acolo doar bucati mici din viata sa. In multe cazuri, bucatile care il vor pune intr-o lumina mai buna, care il vor face sa para macar un pic mai bun decat este, cu o viata macar un pic mai frumoasa.

Asta nu se întâmplă doar pe Facebook, ci pe toate rețelele sociale și pe internet în general.

  • Pe Instagram dacă vă uitați la fotografiile cu cele mai multe aprecieri veți realiza că sunt poze procesate, modificate la culori, saturație, intensitatea luminii, încât nici nu le-ai recunoaște cu originalul în față.
  • Pe site-urile de turism vedem niște imagini superbe, dar când ajungem la locația respectivă descoperim că muntele, marea, hotelul sau restaurantul nu e ca în reclame și adesea suntem dezamăgiți.
  • Companiile promit pe site-urile lor oficiale că sunt dedicate unor scopuri mari, vor să ne facă viața mai bună, ne servesc placa cu misiunea și viziunea lor, clientul pe primul loc, dar când avem o problemă cu serviciile lor constatăm că e doar o poveste.
  • Chiar și brandurile prezintă în reclamele online produse super tari, care arată superb, ne farmecă cu clipuri de prezentare extraordinare, dar când ajungem să punem mâna efectiv pe ele constatăm că nu sunt așa impresionante.
  • Nu o să îi ascund nici pe bloggeri, sunt mulți care își crează o personalitate online diferită de cea reală, doar pentru a atrage mai mulți cititori, a părea mai interesanți.

De multe ori pe internet ni se livrează o versiune îmbunătățită a realității, depinde de noi dacă o luăm de bună sau nu. Și adevărul e că uneori preferăm să credem ceea ce vedem și citim online, ne place să fim mințiți.

Realitatea? Viața nu e roz. 50% din lucrurile care ni se întâmplă în viață sunt lucruri triste, probleme peste care trebuie să trecem, să le rezolvăm cumva. Învingători sunt cei care ajung la capăt cu zâmbetul pe buze, învățând ceva din fiecare experiență prin care au trecut. De aia e bine să mai luăm uneori câte o doză de offline, să vedem viața fără filtru, așa cum e, cu bune și rele. Voi ce ziceți, cu sau fără filtru?

Foto: three beautiful friends via Shutterstock

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

1
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Andrei
Vizitator
Andrei

Cum zicea nenea Seinfeld, ne place sa fim mintiti. 🙂

“I think spending your lives trying to dupe innocent people out of hard-won earnings to buy useless, low-quality, misrepresented items and services is an excellent use of your energy.”

http://youtu.be/uHWX4pG0FNY