fbpx

Folosiți Calibre pentru citirea, conversia și sortarea cărților electronice din calculator

De mult timp căutam un soft care să mă ajute cu organizarea cărților în format electronic din calculator. Am încercat mai multe programe, dar niciunul nu părea complet. Dacă avea o interfață plăcută nu avea funcțiile pe care le vroiam, dacă avea funcțiile interfața era greoaie, sau dacă ambele criterii erau bifate softul se mișca mult prea încet.

Recent am descoperit Calibre, un program gratuit care îndeplinește toate criteriile legate de managementul ebook-urilor:

  • Organizează cărțile în format electronic într-o librărie ușor de accesat, indiferent de formatul lor (epub, pdf, mobi, rtf). Puteți filtra cărțile după titlu, autor, data adăugării, data publicării, rating etc.
  • Realizează conversia între majoritatea formatelor existente de ebook-uri, eu de exemplu apreciez conversia din pdf în epub, e mult mai ușor să citești un epub pe o tabletă decât un pdf.
  • Se sincronizează cu majoritatea ebook readerelor, inclusiv smartphone-uri sau tablete, pentru a salva toate informațiile legate de cărțile electronice.
  • Descarcă articolele din feed-uri RSS și le convertește în cărți electronice.

Mai sunt multe alte facilități integrate în Calibre, le găsiți pe toate aici, eu vă recomand softul cu căldură dacă aveți multe cărți electronice în calculator sau citiți mult folosind e-readere ori tablete.

Recomandă

5 Comentarii

  1. Eu am renunțat la Calibre de aproape un an deja. Pentru citit folosesc un Kindle și de multe ori Calibre îmi convertește prost diacriticele de format vechi. În plus, nu convertește anumite tipuri de documente sau mai pierde câte un fișier.

    Acum îmi aranjez cărțile în foldere și convertesc automat cu converterul de Kindle. Mult mai eficient.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *