fbpx

Testez de mai bine de o săptămână Xiaomi Mi 10T lite 5G, un telefon cu 5G din clasa medie, ce costă 1300 lei la abonament Orange sau 1600 lei la liber. Sunt două versiuni, eu o am pe cea cu 128 GB, dar este și una cu 64 GB, mai ieftină. Mai jos găsiți fotografii făcute cu el zilele astea, în diverse ipostaze, pentru că să recunoaștem, smartphone-ul a ajuns să înlocuiască aparatul foto, pentru majoritatea.

Sistemul cu 4 camere de pe spate își face treaba în orice situație, camera panoramică e preferata mea, utilă pentru peisaje, și chiar dacă zoom-ul optic e doar 2X, am scos poze clare cu el. Nu vă apucați să îl comparați cu modelele de top la 1000 de euro, dar am testat modele de peste 2000 de lei care nu scoteau fotografii la fel de bune.

Cele 4 camere funcționează așa: 64MP pentru wide + 8MP (pentru ultra-wide la 120 grade) + 2MP (pentru macro) + 2MP (pentru adâncime/bokeh). Telefonul are și night mode, are și filmare 4K la 30fps, slow-motion 1080p la 960fps, plus diverse filtre și efecte în aplicația camerei, și pentru fotografii și pentru video.

Fotografiile sunt scoase direct din telefon:

Fotografii de la panoramic la zoom 2X

Modul de noapte:

Unboxing și primele impresii de săptămîna trecută:

Unboxing Xiaomi Mi 10T lite 5G

Telefonul e primit în teste prin Orange Smartphone Tester.

Câteva observații despre Xiaomi Mi 10T lite 5G, din ce am testat până acum:

  • Vine cu procesor Qualcomm Snapdragon 750G, care e peste cele din alte telefoane din aceeași gamă de preț.
  • Are baterie de 4820mAh cu încărcare rapidă prin Mi Fast Charge la 33W.
  • Ecran de 6,67 inchi la 120 Hz, IPS LCD, dar cu rezoluție FHD+ și sticlă Gorilla Glass, plus AdaptiveSync ce ajustează refresh-ul în functie de continut (48Hz la vizionare filme, 30/60Hz la filmare, până la 120Hz în scrolling și jocuri).
  • Sticla Gorilla Glass 5 pe față și spate, senzația e mai apropiată de telefon premium decât de unul din gama medie.
  • Pentru nostalgici, să știți că are și mufă jack pentru căști.

Ca idee, în banii ăștia cred că își face treaba foarte bine, la specificații e peste alte telefoane din aceeași gamă de preț, camera scoate fotografii bune, și probabil se va vinde bine și la noi, pe grupurile de Facebook am văzut că e recomandat.

Singura fază e că unii îl confundă cu Xiaomi Mi 10 Lite, un alt model lansat în martie care e un pic mai slab la finisaje, specificații, camere, procesor. Xiaomi ar trebui să gândească mai bine denumirile, pe game și modele, sunt mult prea similare.

1 Comentariu

Lasă un comentariu