fbpx

Ghid de promovare a unui blog

Am participat în ultimii ani la mai multe întâlniri de bloggeri realizate prin grupuri de Facebook. De obicei mai intru și pe profilele bloggerilor care zic că vin la blogmeeturile respective.

Surpriza, majoritatea celor care zic ca sunt bloggeri si vin la o intalnire cu alti bloggeri nu includ un link amarat catre blog in profilul lor de Facebook. Sa mergem pe presupunerea ca cei care au zis ca vin sunt bloggeri, nu utilizatori de Facebook, deoarece atunci e Facebookmeet sau ceva de genul asta. Presupun in continuare ca bloggerii astia, daca ii intrebi de numarul de cititori se vor plange ca sunt foarte putini, dar nu stiu de ce, ei scriu, isi dau interesul. Va spun eu de ce, pentru ca nu stiu sa isi promoveze blogul nici macar cand discuta cu alti bloggeri, inclusiv cand interactioneaza online cu alte persoane. Trist, dar adevarat.

Uite asa am ajuns la cateva recomandari simple legate de promovarea unui blog. Nu, nu ma refer la emailurile cu link exchange sau  cele cu …am scris un post fain, nu imi pui si mie link pe blogul tau?!? Ma refer la chestii simple pe care le poate face orice blogger care activeaza online. Recomandarile de mai jos se aplica celor care au un blog personal pe care nu vor sa il ascunda, care are legatura cu ceea ce fac ei in viata de zi cu zi si care ii reprezinta.

Nu faceti chestiile de mai jos daca aveti un blog in care ii injurati pe prieteni, colegi, in care va aratati latura intunecata, decat daca vreti sa va compromiteti din punct de vedere social. Sa nu spuneti ca nu v-am zis!

Daca vreti sa va promovati blogul asigurati-va ca in activitatea voastra online si offline ati inclus:

 • Link catre blog in profilul de Facebook;
 • Link catre blog in Bio pe Twitter;
 • Link catre blog in profilul de pe LinkedIn;
 • Link catre blog in contul Youtube si la descrierea clipurilor video, mai ales daca au legatura cu blogul;
 • Link catre blog in semnatura de la email. Daca folositi Gmail incercati WiseStamp.
 • Link catre blog in semnatura pe forumurile unde activati, daca este permis de regulament;
 • Includeti dresa blogului pe cartea de vizita, daca aveti una, daca nu nu mai stati pe ganduri;
 • Treceti adresa blogului pe tricou, daca va faceti un tricou personalizat;
 • Includeti un link catre blog peste tot unde aveti activitate online, cu conditia sa nu spamati;

Am mai scris pana acum despre cum nu fac eu blogging, ce trebuie sa stii inainte de deschiderea unui blog, sfaturi pentru pagina Despre si promovarea online a unui blog. Nu e greu cu brandingul asta personal in mediul online, nu? Sunt cateva lucruri elementare pe care multi bloggeri ar trebui sa le faca dar uita mereu.

Voi ce ati adauga in lista cu recomandari pentru promovarea unui blog, online si offline?

Recomandă

8 Comentarii

 1. Eu cred că mulţi din acei care au zis că vin nici nu au blog. Sunt invitaţi 2000 de oameni, e aproape logic să fie şi câţiva intruşi. Sper totuşi să nu se piardă din vedere noţiunea de bază a unui blogmeet, şi anume, să ai un blog.

 2. Nu stiu ce ar mai fi de adaugat, daca sunt urmati toti pasii de mai sus, blogul va fi foarte bine promovat.
  Poate inscrierea in ceva directoare importante care sa merite ar mai fi inca un pas, dar nu obligatoriu.

 3. Eu as recomanda ceea ce se stie deja, dar din lipsa de timp sau inspiratie nu se respecta: sa scriem posturi des si foarte des. Eu am simtit asta pe traficul meu. Nu mi-am dat interesul in mod special sa promovez blogul insa atunci cand am postat constant, de cateva ori pe saptamana numarul de vizitatori crestea fara ca eu sa postez pe undeva ca am articol nou pe blog.
  Avem multe de invatat…multi dintre noi 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *