fbpx

Asta ar putea schimba totul – căutările Google vor include răspunsuri generate de inteligența artificială

Dacă nu se schimbă nimic, din 2024 Google va include rezultate generate de AI în informațiile oferite atunci când căutăm chestii pe internet, și asta da, chiar ar putea schimba totul. Dacă traficul site-ului tău depinde complet de Google s-ar putea să suferi. Evident, căutările plătite vor apare primele în continuare, deci mai mulți bani pentru Google.

Pe la noi nu am văzut multe discuții pe tema asta, aici se discută, dar cu accent pe ziarele online și scăderea traficului acestora. Evident, și blogurile vor fi afectate, de fapt cam toate site-urile ce produc conținut, dar mai importantă mi se pare schimbarea pentru magazinele online și afacerile care se bazau pe traficul din Google pentru a vinde diverse produse și servicii.

Ceea ce a fost cândva o amenințare ipotetică este acum una foarte reală. Începând din luna mai, Google testează un produs de inteligență artificială denumit „Search Generative Experience” pe un grup de aproximativ 10 milioane de utilizatori și și-a exprimat intenția de a-l introduce în inima motorului său de căutare principal.

În timp ce Google afirmă că forma finală a produsului său de inteligență artificială este departe de a fi stabilită, editorii au văzut destule pentru a estima că vor pierde între 20% și 40% din traficul generat de Google dacă ceva asemănător cu iterațiile recente se va răspândi pe scară largă. Google a declarat că acordă prioritate trimiterii traficului către editori.

Pe scurt, optimizarea SEO pentru Google se va schimba în optimizarea SEO cu focus pe AI, sau cum să faci ca site-ul tău să fie indexat mai repede și mai bine de inteligența artificială. Vin vremuri interesante, indiferent că vorbim de ChatGPT sau Google Bard sau ce va mai apare la orizont.

Video e luat de aici. Google Search Generative Experience (SGE) ce include rezultate generate de AI poate fi deja testat, cu un IP din Statele Unite – Use a VPN to go online in the US – the BETA version is only available there. Then go to Google Labs, and register for the BETA version.

Recomandă

5 Comentarii

  1. Dacă google face asta probabil că o să omoare creatorii de conținut și atunci ce o să mai indexeze motorul de căutare? Doar magazine on-line?

  2. Nu cred ca va introduce AI complet in motorul de căutare, ci posibil pentru unele rezultate sa îți intre AI. Gen: Cine a fost Tudor Vladimirescu … mă gândesc eu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *