fbpx

Threads în România

Poate că și-au rezolvat problemele legale, poate că s-au săturat să aștepte, dar de azi Threads e disponibil și în Europa, inclusiv România. Pe mine s-ar putea să mă găsiți la www.threads.net/@mariussescu, mai ales dacă strică Musk de tot Twitter, pardon X, și nu mai avem unde să ne jucăm de-a microbloggingul.

În principiu Threads face același lucru, poți posta texte scurte de maxim 500 caractere, cu foto și video, sondaje, din astea. Presimt că nu va prinde prea mult la noi, Twitter în vremurile de glorie nu a avut mai mult de 10.000 utilizatori români activi lunar, dar în Europa lucrurile stau altfel.

Planul lui Zuck e simplu, sunt vreo 294 milioane de utilizatori Instagram. Dacă 10-20% dintre ei își fac conturi și pe Threads, asta înseamnă 30-60 de milioane de utilizatori obținuți cu zero marketing, doar programatorii ce au copiat ce se putea de pe Twitter plus unele chestii de la Reddit. Dacă Musk strică Twitter și mai mult (urăsc să îi spun X) atunci lumea va pleca de acolo, Mastodon e doar pentru geeks, și Threads poate ajunge la 100 de milioane de utilizatori europeni în vreo 2 ani.

Și după aceea știm rețeta de la cum au stricat Facebook și Instagram, vom vedea 2 reclame la 3 tweeturi, pardon, threads.

În rest, happy microblogging vă doresc, și nu uitați, Facebook, Instagram, Threads și ce o mai apare sunt doar canale de comunicare, conținutul important se pune pe site, blog, newsletter sau orice altceva vreți voi, important e să dețineți controlul asupra lui.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *