fbpx

Cu Raiffeisen Digital Bank ai cont bancar în 10 minute, fără comisioane, plus 150 lei cashback

Când se lansaseră primele bănci digitale chiar mă gândeam dacă va dura mult timp până când băncile clasice vor veni cu oferte competitive, cu aplicații mai bune. Pe atunci unele din băncile clasice încă percepeau comisioane de retragere de la bancomat, băncile digitale nu. Băncile clasice aveau aplicațiile pentru smartphone foarte greoaie, cele digitale erau intuitive. Băncile clasice păreau învechite, cele digitale erau pe val.

Între timp lucrurile s-au mai nuanțat. Unele bănci digitale au început să perceapă comisioane sau să scadă tot mai mult limitele de retragere fără comision, băncile clasice și-au îmbunătățit oferta, acum multe oferă conturi fără comisioane, au aplicații decente, unele îți oferă chiar și carduri virtuale. Și mai văd un trend interesant, băncile clasice lansează branduri separate, exclusiv online, pentru noile generații.

Asta a făcut Raiffeisen, a lansat Raiffeisen Digital Bank, o bancă 100% digitală. E separată de Raiffeisen Bank România, deși face parte tot din Raiffeisen Bank International AG. Asta înseamnă că toate activitățile legate de conturi se realizează exclusiv online, prin intermediul aplicației, pe care o testez și eu intens de câteva zile.

Raiffeisen Digital Bank a prins deja bine în Polonia, adresându-se mai ales tinerilor care sunt fani servicii bancare complet digitalizate, și ofertele cu care vin în România se adresează tot tinerilor, zic eu. Până pe 4 ianuarie cei 500 de clienți care creează cont și fac minim o plată de 300 lei la magazinele cu POS sau la comercianți online primesc înapoi 150 de lei în cont.

A durat cam 10 minute crearea unui cont și activarea cardului virtual. Am descărcat aplicația, am selectat România, am completat datele mele, adresa, am făcut o poză cu fața cărții de identitate, am activat verificarea facială și în câteva minute mi s-au activat contul, cu card Visa Gold Virtual inclus. Evident, a trebuit să confirm numărul de telefon și adresa de email prin coduri de verificare.

Am adăugat instant cardul digital în Apple Wallet, au buton dedicat în aplicație, după aceea am alimentat contul și m-am apucat de cumpărături. 🙂

Beneficiile oferite de Raiffeisen Digital Bank:

 • Zero costuri de administrare cont;
 • Zero costuri pentru transferuri;
 • Zero costuri pentru mobile banking;
 • Zero costuri pentru retrageri de la bancomate;
 • Card Visa Gold Virtual cu 3D Secure;
 • Plăți instant pentru trimiterea de bani în câteva secunde, din/către băncile ce oferă această facilitate.

Retragerile de la bancomate se fac similar plăților contactless, trebuie doar să căutați bancomate cu NFC, cele instalate în ultimii ani au cam toate. Partea interesantă aici e că nu sunt comisioane de retragere și nu am văzut nici limite de retragere, deci dacă aveți conturi la bănci ce încă vă cer comisioane de retragere puteți folosi cardul RDB pentru retrageri de numerar.

Plățile instant sunt acceptate de la băncile înrolate în sistem, puteți să trimiteți rapid bani prietenilor sau familiei din din contul Raiffeisen Digital Bank, intră pe loc, nu a doua zi. Idem și la primit, clienții RDB pot primi bani în câteva secunde în contul lor de la orice bancă din România care oferă acest serviciu, eu de exemplu am alimentat contul RDB în 10 secunde.

Partea de gestionare a limitelor cardului virtual există la majoritatea băncilor virtuale, dar la bănci clasice nu e mereu disponibilă. Pe scurt poți seta limite pentru retragerile de la bancomate, plăți în magazin sau plăți online. E util de exemplu dacă vrei să cumperi de pe un site mai dubios, setezi limita fix cât e tranzacția. Încă ceva aici, cardul digital RDB poate fi reemis, dacă nu mai ții minte pe unde l-ai folosit, și costul e zero, evident.

Convertorul valutar e util dacă vreți să cumpărați de pe site-uri din alte țări, ca să calculați exact cât veți plăti în lei. RDB nu percepe comisioane de schimb valutar, conversia se face la cursul de schimb oferit de Visa.

Promoția lunii Decembrie

Noii clienți Raiffeisen Digital Bank care semnează un contract de cont curent în perioada 04.12.2023 – 04.01.2024 pot primi 150 de lei cashback prin utilizarea cardului de debit virtual pentru plăți la comercianți.

 • Promoția este valabilă în perioada 4 decembrie – 4 ianuarie, doar pentru clienții noi, și este limitată la maximum 500 de persoane.
 • Pentru a fi eligibili pentru bonus, clienții trebuie să deschidă un cont current în perioada promoției și să utilizeze cardul virtual Raiffeisen Digital Bank pentru achiziții în valoarea de minimum 300 de lei prin tranzacții la comercianți, la POS (în magazin) sau în magazinele online. Cu alte cuvinte, puteți plăti cam oriunde, dar trebuie să cumpărați ceva, nu să transferați bani sau să îi retrageți de la atm.
 • Bonusul va fi plătit de către bancă pe data de 19 ianuarie, clienților eligibili.

Avantajele cardului virtual

Evident, sunt mulți ce își vor crea conturi pentru cashback, dar eu văd mai multe utilități la cardul acesta virtual.

În primul rând, dacă aveți un singur card bancar, la o singură bancă, nu strică să aveți și unul de backup, de la altă bancă. Eu am pățit o dată când eram în magazin și banca mea principală avea tot sistemul căzut, de a trebuit să las cumpărăturile în magazin și să vin acasă după cash.

În al doilea rând, prefer să folosesc un card secundar când fac achiziții online din magazine online necunoscute, cel puțin prima comandă. Da, e un pas suplimentar, transfer suma pentru achiziție pe cardul secundar, dar dorm mai bine noaptea, și cardul RDB e ideal pentru asta.

Nu în ultimul rând, cardul RDB poate fi folosit ca și card dedicat pentru anumite plăți, de exemplu la facturile pentru utilități, sau pentru plata cu telefonul, dacă îl setați ca și card principal în Wallet sau Google Pay, sau pentru plata la restaurante, baruri. Util și pentru a avea o evidență mai clară a cheltuielilor pe o anumită categorie, doar vă uitați în istoricul din aplicație.

Puteți descărca aplicația Raiffeisen Digital Bank din App Store sau Google Play.

Voi la câte bănci aveți conturi și carduri în prezent?

Articol sponsorizat

Recomandă

6 Comentarii

 1. BT, Raiffeisen si Revolut, dacă se pun si astea online. Din ce inteleg pot beneficia de promotia cu 150 lei cashback chiar daca am cont Raiffeisen, din moment ce sunt banci diferite, nu?

  • Da, beneficiezi de promoție dacă ești sau ai fost client Raiffeisen, banca fizică, offline. Nu Beneficiezi dacă ai instalat anterior aplicația Raiffeisen Digital Bank.

   Pentru a participa la Promoție, trebuie să îndepliniți următoarele criterii (denumite
   „Criterii de Eligibilitate”):
   a. să deveniți client al RDB prin deschiderea pentru prima dată a unui cont curent în Aplicația Raiffeisen Digital Bank în Perioada Promoției (persoanele care au fost deja clienți ai RDB anterior sunt excluse de la participarea la Promoție);
   b. să utilizați cardul de debit virtual asociat contului curent deschis la RDB pentru a efectua plăți la terminalele POS (tranzacție în magazin) și/sau prin internet
   (tranzacție de comerț electronic) la comercianți având o valoare agregată minimă de 300 RON în Perioada de Promoție (denumite „Tranzacții Eligibile”); pentru a evita orice dubiu, o singură tranzacție eligibilă în valoare de cel puțin 300 RON este suficientă;
   c. Tranzacțiile Eligibile nu sunt anulate astfel încât valoarea tranzacției să fie rambursată în contul dvs. bancar curent și Tranzacțiile Eligibile afișează statusul
   “Finalizat” până la 18 ianuarie 2024. Statusul tranzacției este vizibil atunci când faceți click pe detaliile tranzacției în cadrul Aplicației Raiffeisen Digital Bank.

   De aici – https://www.raiffeisendigital.com/content/dam/rbi/apollo/ro/promotii/Regulament%20promotie%20sarbatori.pdf.coredownload.inline.pdf

 2. Revolut si Raiffeisen.

  @Marius, sa-i intrebi te rog cu ce solutii vin pentru utilizatorii care folosesc telefoane Huawei 🙂
  Aplicatia RayPay nu mai functioneaza, deci cu un telefon Huawei nu mai poti sa platesti la POS. Cand i-am intrebat ce vor face cu acesti clienti, au spus “…speram ca vom gasi o solutie…”
  Chiar atat de putini utilizatori ai acestui brand mai exista?

  • RayPay e aplicația Raiffeisen, Raiffeisen Digital Bank e bancă digitală separată, deci oricum nu are tangență cu aplicația RayPay, RDB spune că funcționează cu Google Pay și Apple Wallet, cu ultima fac și eu plățile. Teoretic Huawei știu că aveau Huawei Pay, dar cred că nu e disponibilă la noi încă. Aici ar trebui să fie mai degrabă interesul producătorului de telefoane să rezolve problema, nu al băncii. Ăsta e unul din motivele pentru care am plecat și eu de la Huawei acum vreo 2 ani, viața fără serviciile Google e pustiu, cel puțin pentru mine.

   Nu știu strict pe România, dar anul trecut era un articol care spunea că Huawei avea mai puţin de 1% din piaţa europeană de smartphone-uri, după ce au rămas fără acces la serviciile Google. La noi mi se pare că încă au fani, și dacă vrei Huawei cu servicii Google îți iei Honor, e tot brandul lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *