fbpx

Guinness face din 17 martie cea mai prietenoasă zi a anului

De fiecare dată când am în față o bere neagră eu mă bucur mai mult decât în fața unei blonde, iar dacă este un Guinness bucuria e și mai mare, berea asta fiind printre irlandezele mele preferate, datorită gustului unic și inconfundabil.

În 1759 Arthur Guinness concesiona o veche fabrică de bere din Dublin, un oraș ce avea la vremea respectivă aproape 70 de fabrici de bere. Nici măcar el nu ar fi intuit că micuța fabrică va deveni peste ani Guinness’s St. James’s Gate Brewery, cea mai mare fabrică de bere neagră din lume, iar Guinness va ajunge un brand apreciat la nivel mondial de către toți fanii acestei licori magice. În prezent, berea Guinness este produsă în 50 de țări şi vândută în peste 150, zilnic consumându-se peste 10 milioane de pahare, ceea ce nu e deloc puțin.

St. Patrick’s Day se apropie și anul acesta Guinness vrea să înregistreze un nou record Guinness World Records: St. Patrick’s Day să fie numită “Cea mai prietenoasă zi a anului”. Guinness ne invită pe toți pe pagina lor de Facebook, Guinness România, să semnăm un “Angajament de înscriere”. Trebuie doar să apăsăm pe butonul verde cu COUNT ME IN și apoi să semnăm angajamentul, apăsând pe butonul PLEDGE care apare imediat după aceea. Deja sunt peste 55.000 de voturi, cu cât mai multe cu atât mai bine.

În România, în perioada 14 – 17 martie, Guinness a pregătit o serie de evenimente în puburile partenere din toată țara, din ce am înțeles sunt aproape 100 de puburi unde se va petrece ca în Irlanda, cu muzică, bere și voie bună. Petrecerile Guinness din cadrul “Friendliest Day of the Year”, vor avea loc în 32 de oraşe, printre care Ploieşti, Braşov, Sibiu, Craiova, Arad, Oradea, Timişoara, Cluj Napoca, Iaşi şi desigur, Bucureşti. E clar, trebuie să fiu în Iași pentru petrecere. Cu ocazia asta află și Berarul ce petreceri vor fi în Iași, că tot era el curios.

Bonus, dacă sunteți în București pe 17 martie, chiar de St. Patrick’s Day, puteți să mergeți la un spectacol în aer liber organizat în Centrul Vechi, zonă care știm cu toții că e plină de puburi. Petrecerea va continua în St. Patrick Irish Pub cu două concerte, muzica irlandeză fiind la loc de cinste.

Mi-a plăcut la Guinness și ideea pe care au folosit-o ca să promoveze St. Patrick’s Day anul ăsta. E puțin mai lung clipul, dar merită urmărit până la capăt.

Nu uitați, intrați pe Facebook – Guinness România și semnați angajamentul, ca să facem din 17 martie cea mai prietenoasă zi a anului.

Voi unde petreceți de St. Patrick’s Day?

Recomandă

10 Comentarii

  1. Sa fie asta noul 4 iulie?

    e drept ca Guiness e un motiv bun de petrecut!

    @ Andrei : In Iasi cel mai potrivit la Atelierul de bere! Chiar as petrece acolo pe 17 😀 care pica si foarte bine, adica, sambata!

  2. #brindusa – nu e 4 iulie, dar vorba ta, e un motiv foarte bun pentru o bere, și încă neagră.
    Am auzit și eu de Atelier, neapărat trebuie să fac o vizită.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *