fbpx

Iași: Restaurantul La Plăcinte în 2015

Restaurantul e in Copou lângă cafeneaua Timeout, în cladirea Habitat. Contrar aparențelor, nu servesc doar plăcinte, ci sunt specializați în mâncăruri tradiționale moldovenești, atât din Moldova de peste Prut cât și cea de aici.

Auzisem multe despre ei. Că au mâncare foarte bună și lumea stă la cozi pentru a intra, dar că servirea durează cam mult.

Realitatea? La Plăcinte, cel puțin cel din Iași, e un local foarte fain dacă vreți mâncăruri tradiționale, de la tocănițe (tochituri), ciorbe și plăcinte de diverse feluri până la papanași, compoturi. Mâncarea chiar are gust, felurile servite chiar arată ca în pozele din meniu. Au și multe vinuri bune, vinul casei e bun, dar și cele de Purcari din Moldova.

Puncte în plus pentru că e amenajat foarte fain, deși e puțin cam îngrămădit la mese, pentru că au un loc de joacă pentru copii (vin mulți familiști) și pentru că nu se fumează înăuntru, dar au o terasă interioară pentru fumători. În plus aerisirea e bună, chiar dacă stai 2-3 ore în restaurant nu ieși de acolo cu hainele mirosind a mâncare.

Prețuri: nu sunt chiar ieftine, dar acceptabile. Ciorbe de la 12 lei în sus, papanași 12 lei, tocăniță (tochitură) 25 lei, berea de 0,33 ml de la 7 lei în sus, sucul 7 lei. Porțiile sunt suficient de mari, nu exagerate ca la Oscar, dar ok.

Servirea – chelnerițele sunt foarte amabile, nu le-am văzut niciodată să comenteze sau să strâmbe din nas. Cât aștepți până primești ce ai comandat? Noi eram mulți, 23 de oameni, și a durat aproximativ o oră până au adus toate comenzile, dar în medie durează cam 30-40 de minute, oricum ești anunțat de la început cât ai de așteptat.

Concluzia: merită încercat, mai ales dacă aveți și copii pt locul de joacă și faptul că nu se fumează, doar că e  aglomerat, mai ales seara și în weekend. De încercat dacă ajungeți prin Copou, Iași.

Fotografii din restaurant La Plăcinte

Recomandă

3 Comentarii

  1. Fain frumos ai scris despre orasul meu, m-ai convins, ma abonez la news-letter! Si mai sunt si alte locuri frumoase de vizitat in Iasi!
    Cu multumiri,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *