Rezultatele unei cercetări efectuate în State arată că 42% dintre telespectatorii americani s-au uitat la mai mult conținut video prin streaming în 2012 versus 2011, pe lângă canalele TV vizionate prin metoda clasică. Cu alte cuvinte, streamingul online nu a dus la scăderea abonaților prin cablu, ci la creșterea consumului de conținut video. Bine, ei au și oferte suficiente, la prețuri decente.
55% dintre telespectatori folosesc streamingul online Netflix în 2012, comparativ cu 36% în 2011. Movies On Demand a crescut de la 21% la 40%, iTunes de la 31% la 46%, iar Hulu, deși e printre jucătorii mai noi, a crescut cu 20 de procente.
Cât despre motivele pentru care americanii folosesc streamingul online pe lângă clasicul abonament TV, majoritatea o fac pentru a vedea episoadele pierdute din seriale sau pentru a vedea toate episoadele dintr-un serial TV descoperit mai târziu.
Detalii aici.
În timpul ăsta, majoritatea românilor se ceartă pe subiectul S-au închis site-urile de streaming ilegal unde noi vedeam gratis toate serialele, nu e corect, ni se fură drepturile. Oricum, cei ce vor cu adevărat să folosească Netflix în România o pot face, e nevoie de un serviciu VPS pentru a ascunde ip-ul .ro, un card virtual din Statele Unite și plata lunară a abonamentului de 8 dolari. Mai complicat, dar se poate.
Întrebarea e câți români ar plăti lunar un abonament pentru a vedea acele seriale online? Eu unul aș face-o, dacă abonamentul nu ar depăși 10 euro pe lună. Nu, nu mă refer la Voyo sau Muvix, aici s-a stabilit deja că oferta e slabă. Totuși, presimt că 99% dintre cei care se plâng pe Facebook și pe bloguri nu ar da nici un sfanț.
eu as plati un abonament de pana in 30 $ / lunar (cam la fel cu telefonul, energia electrica etc) ca sa am acces la serialele favorite oricand si nu la 6 luni dupa difuzare…
Eu aș plăti tot cam 10 euro lunar ca să pot vedea serialele preferate online. Dar nu mai mult în acest moment. Și asta pentru că în această perioadă timpul nu-mi mai permite să mă uit la seriale..
eu as da 5 euro pentru tot pachetul pe luna cine ofera mai mult?
E vorba de VPN pentru a ‘pacali’ sistemul. Si din ce stiu eu, ai nevoie de un paypal/card american sau canadian. Eu am incercat sa-mi fac cont pe hulu in iulie, cand eram inca in state si nu am putut cu paypalul, dar am reusit cu cardul de chase. Acum, cand sunt in tara, as putea sa stau prin VPN, dar momentan nu-mi bat capul.
Problema nu se pune ca nu ar plati lumea, suntem FOARTE multi care am dat bani pe unele situri (gen serialepenet) sau suntem dispusi sa o facem. Voyo momentan nu ofera absolut nimic care sa merite banii. Sa inceapa sa arate serialele ca netflix/hulu si-i rupem pusculita cu bani 😀
Păi cu 11-12 dolari pe lună rezolvi și VPN-ul și Netflix-ul, iar pentru card sunt carduri virtuale care îți iau 5% comision din sumă și îți generează un card american, cu adresă de State, numai bun pentru plăți la ei. Nu am testat încă, nu prea am timp de seriale, dar dacă voi avea timp și nevoie soluții se găsesc.
[…] 2012 scriam despre serviciile de streaming video de la noi, comparativ cu cele din State. Ei au Netflix, Hulu, Amazon Instant la prețuri excelente, […]