fbpx

În 2012 scriam despre serviciile de streaming video de la noi, comparativ cu cele din State. Ei au Netflix, Hulu, Amazon Instant la prețuri excelente, noi avem Voyo și Seenow, cu puține seriale la prețuri mari.

Au trecut 2 ani și situația nu e mai roz, în continuare pentru majoritatea serialelor ce apar în State noi trebuie să așteptăm săptămâni sau luni întregi, dacă vrem să le vedem legal. Să recunoaștem, în România în continuare încă nu există un serviciu online legal, care să vină cu o ofertă bogată de filme, emisiuni și seriale TV la un preț decent lunar.

Nu ați plăti 9 dolari pe lună ca să vedeți tot ce vrea inima voastră, full HD, pe Netflix? Eu da. Din păcate Netflix nu va ajunge prea curând la noi, chiar dacă a venit în Europa. În continuare suntem o piață mică, există țări mai interesante ca monetizare pentru producătorii de conținut ce vor să atragă clienți noi, iar cât timp plata cu cardul online nu crește în .ro, nici site-urile de streaming video nu se vor îngrămădi. Asta e realitatea, la noi și cumpărăturile online se achită cash la livrare, iar majoritatea utilizatorilor descarcă serialele.

Soluții totuși există, din fericire. Dacă vreți să vă uitați la serialele din State, imediat ce apar, odată cu americanii, pe lângă contul plătit pentru Netflix care poate fi achitat cu un card prepay făcut pe net aveți nevoie de un serviciu DNS, care vă permite să accesați conținutul blocat. Există o mulțime de servicii și extensii gratuite pentru browser care promit că vă oferă acces la canalele blocate, dar din ce am testat eu, cam tot ce e gratis merge prost.

Variantele cele mai sigure și stabile sunt tot cele plătite, dar dacă sunteți dispuși să plătiți 9 dolari pe lună pentru Netflix, merită să plătiți și 5 dolari pentru un serviciu ca UnoTelly. Mai sunt și alte servicii similare cred, nu am verificat concurența actuală, ei m-au căutat pe mine, probabil găsind articolul de mai sus. Acum 2 ani nu erau prea mulți concurenți pe nișa asta.

Cei de la UnoTelly mi-au spus că au tot mai mulți clienți pentru serviciul UnoDNS care provin din România. Eu zic că e bine, practic tot mai mulți români preferă să plătească pentru serialele TV, în loc să le descarce. Din păcate, în loc să plătească direct în România, trebuie să plătească în State și să folosească DNS-uri din America pentru a viziona conținutul. Totuși, e mai legal decât să descarci de pe torenți, nu?

Ce oferă UnoTelly?

Pe scurt, contra unui abonament lunar ce pleacă de la 5 dolari, te lasă să accesezi servicii de streaming video și audio la care în mod normal nu avem acces în România. Netflix, Hulu, Spotify, Amazon Instant, Comedy Central, TNT, History, HBO Nordic sunt doar o parte din serviciile ce pot fi accesate, lista completă cuprinde peste 300 de canale. E nevoie și de un abonament la serviciu, dacă vorbim de Netflix sau Spotify, dar sunt și canale gratuite, unde accesul e blocat doar geografic. Pentru că suntem români.

Cum funcționează UnoDNS

Prin setarea unor DNS-uri din Statele Unite sau din alte țări pe calculatorul tău, în funcție de serviciul de streaming audio sau video pe care vrei să îl accesezi. Pe Windows 7 a durat cam 1 minut, după ce am primit datele contului. Știu că există servicii similare prin VPN, dar diferența principală între UnoDNS și serviciile prin VPN este că se elimină intermediarii, practic calculatorul tău face streaming direct din State, de la Netflix sau Spotify, la viteza maximă oferită de furnizorul tău de internet. Prin VPN conținutul tău mai trece printr-un calculator, deci streamingul e mai slab, cu buffering. În plus, UnoDNS nu are limite de trafic. Și da, astfel poți folosi Netflix în România și pe iPad sau Android, că poate nu vrei servicii gen Vplay.

O altă chestie faină la UnoDNS, care din ce știu eu nu există la serviciile de streaming prin VPN, este că poți face streaming pe orice dispozitiv: laptop, smart TV, tabletă, smartphone, console, ba chiar poți accesa serviciile disponibile pentru mai multe regiuni în același timp.

De exemplu setezi pe routerul de acasă cele două DNS-uri oferite de UnoTelly, iar după aceea configurezi prin UnoDNS Dynamo ce serviciu vrei să accesezi de pe ce dispozitiv, de exemplu poți să intri pe Netflixul din State folosind televizorul și pe Netflixul din Anglia folosind tableta, dacă ai conturi pe amândouă și soția vrea să vadă Englezii au talent, în loc de Americanii au talent. 🙂

UnoDNS Gold poate fi testat gratuit timp de opt zile, nici măcar nu vă trebuie card. După aceea decideți dacă merită să continuați, fie cu pachetul Premium, fie cu cel Gold, care include și serviciul UnoVPN, pentru accesarea site-urilor din State sau Anglia ce nu pot fi accesate prin DNS.

Efectul UnoTelly, înainte și după activarea serviciului pe calculator:

hulu

netflix

spotify

Mi-aș dori și eu să avem parte de un serviciu decent de streaming online la noi, la un preț acceptabil. Sau măcar să ajungă Netflix oficial și la noi. Între timp, nu prea avem alternative. Ori piratăm, ori așteptăm să ajungă serialele TV și la noi, la săptămâni sau luni după lansarea în State, ori folosim servicii ca UnoDNS pentru a viziona serialele preferate direct la sursă, imediat ce se lansează.

Voi ați mai testat și alte variante, pentru a accesa serviciile de streaming video din State?

10 Comentarii

  1. Interesant. Eu foloseam Hola Unblocker care e free, dar merge destul de greu si nu suporta toate serviciile.

    • Hola e doar un vpn sau proxy,doar conteaza sa selectezi tara care trebuie ,dar ai defapt tot deblocat,poate mai multe decat au aia,nu cred ca au acoperit toate servicile.

  2. Pingback: Aplicația YouTube pentru copii

Lasă un comentariu