Indiferența doare

După alegeri deja s-au inflamat spiritele, cei dezamăgiți de rezultate spun că ne merităm soarta, poporul român a votat cu PSD-ul peste 45% și așa mai departe. Realitatea e un pic diferită, au votat cu PSD-ul 45% dintre cei care au mers la vot, mai exact 45% din 39,49%, că asta a fost prezența, deci 17% dintre români. 3,24 milioane de români au influențat decisiv următorii ani ai României pentru toți cei 18,26 milioane de români cu drept de vot. Asta e realitatea.

O să fie multe discuții, analize, dar adevărul e că PSD și-a mobilizat electoratul lui – angajații la stat, asistații, pensionarii, au comunicat constant același mesaj (pe lângă manipulări și diversiuni media), PNL-ul nu a știut deloc să comunice (nici Cioloș nu poate face miracole), iar USR s-a ridicat mult pentru că a fost văzut ca o alternativă decentă, mai ales în rândul tinerilor și celor care se informează online.

Partea tristă e că sunt peste 11 milioane de români care nu au mers la vot, cărora li s-a rupt de alegeri. Politicienii nu au știut cum să ajungă la ei, să comunice cu ei, de aia suntem aici.

Indiferența doare pentru că 4 ani de zile toți vom suporta rezultatul alegerilor, chiar dacă nu am mers la vot. Și nu m-ar deranja prea tare rezultatele de ieri dacă toți românii ar fi ieșit la vot și dacă PSD-ul chiar și-ar respecta promisiunile din campanie după alegeri, dar știm cum toții că nu e cazul.

Și cea mai bună explicație pentru a motiva tinerii să meargă la vot pe viitor:Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: