fbpx

Infografic – criteriile pentru un articol viral

Nu s-au schimbat prea multe când vine vorba de crearea unui viral. Surprinzător e faptul că articolele lungi, documentate, de peste 2000 de cuvinte, sunt mai distribuite în rețelele sociale decât articolele scurte. Teoretic asta ar trebui să ne motiveze în crearea de conținut util, interesant, care atrage cititorii pe termen lung, în defavoarea știrilor scurte cu titluri bombastice. Practic nu văd să se întâmple asta la noi prea curând, unde norma sunt articolele de genul Șocant, Incredibil…urmate de 2 rânduri și o poză furată de pe alt site.

În rest oamenii reacționează la articole amuzante, motivaționale, inspiraționale, iar articolele generatoare de tristețe și furie sunt cele mai puțin apreciate. Cu alte cuvinte, nu mai fiți negativiști când scrieți, be positive.

Bonus, includeți imagini în articole, scrieți articole tip listă (mereu vor prinde la public) și încercați să convingeți cât mai mulți influenceri să distribuie articolul vostru după publicare, pentru a obține efectul viral.

virale

Sursa: hub.uberflip.com

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *