fbpx

Instagram și reclamele video unskippable

Au apărut utilizatori de Instagram care se plâng de reclamele video unskippable, similare reclamelor video la care nu poți da skip pe Youtube. Instagram a confirmat oficial că testează astfel de reclame, în goana după profit, deși ei zic că vor să ofere mai multă valoare advertiserilor.

Evident, în Europa cine vrea poate să plătească 12.99 euro lunar pentru a scăpa de reclame, funcționalitate lansată anul trecut de Meta la presiunile UE, dar nu cred că se vor grăbi prea mulți să plătească, eu nu am găsit cifre despre procentul celor care plătesc deja.

Problema cu reclamele video unskippable, comparativ cu Youtube, este că Youtube oferă mult conținut video cu adevărat util, ca să nu mai zic de Youtube Music, pentru care utilizatorii sunt dispuși să plătească abonamente. În schimb, ca simplu utilizator de Instagram eu nu cred că platforma oferă conținut video suficient de atractiv și diversificat, pentru care oamenii ar plăti. Voi?

Din contră, de când Instagram a stricat feedul trecând la feed cu recomandări în locul feedului cronologic 40% din postări sunt sugestii de clipuri video de la creatori care nu au tangență cu interesele mele, 30% reclame și doar 30% postări de la prieteni, persoane pe care le urmăresc sau clipuri video interesante.

Pe partea de reels Meta a vrut să reorienteze platforma pentru a concura cu TikTok, dar algoritmul de sugestii e mult mai slab, și timpul petrecut de mine în aplicație a scăzut mult, și în jurul meu oamenii zic chestii similare, stau mai puțin pe acolo.

Evident, nu doar Instagram devine tot mai agresiv cu reclamele, pe măsură ce se maturizează cam toate platformele scad calitatea experienței utilizatorilor, că acționarii vor profit, nu like-uri. Până și pe platformele de streaming am ajuns să vedem reclame deși plătim abonamente, ironia fiind că ele au atras clienți ce fugeau de reclamele clasice de la televizor. Culmea, oamenii au acceptat, și acum am ajuns să plătim abonamente pentru a ne uita și la reclame.

Voi ați plăti ca să scăpați de reclame pe Instagram? Folosiți mai des sau mai rar aplicația, față de anul trecut?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *