iPhone 6 Plus Review – mai mare, mai bun, dar nu pentru oricine

Îmi amintesc și acum reclama pentru iPhone 5, în care Apple susținea că 4 inchi e dimensiunea perfectă pentru ecranul unui smartphone, deoarece poți să ajungi ușor cu degetul în orice colț al ecranului. Ei bine, vremurile s-au schimbat, ecranele de 5 inchi au devenit ceva obișnuit, iar Apple a lansat recent nu unul, ci două telefoane cu ecrane ce trec de 4 inchi: iPhone 6 cu ecran de 4,7 inchi și iPhone 6 Plus cu ecran de 5,5 inchi.

După ce am testat o perioadă mai lungă un Samsung Galaxy Note 3 și un LG G Flex am devenit fan al phableturilor, de aceea m-am bucurat când cei de la QuickMobile mi-au trimis în teste un iPhone 6 Plus. Chiar eram curios dacă Apple poate juca în categoria asta, a telefoanelor cu ecran mare. Din fotografiile oficiale nu mi se părea foarte atractiv, dar după ce am pus mâna pe el eram încântat:

Cum e iPhone 6 Plus?

E superb, dacă îți plac telefoanele cu ecran mare și îți permiți prețul lui. Mă tot gândesc că cine îl cumpără cu siguranță nu va mai avea nevoie de tabletă, de fapt ăsta e și motivul pentru care mă tot gândesc să îmi iau și eu un phablet. Telefonul se mișcă foarte repede, atât în aplicații cât și în jocuri. Culorile de pe ecran sunt foarte intense, iar în ce privește durata de viață a bateriei, spaima posesorilor de iPhone, 6 Plus ajunge la 2 zile.

Telefonul nu cred că va prinde prea mult la doamne și domnișoare, dar domnii care sunt fani Apple și folosesc intens telefonul pentru a își crește productivitatea muncii îl vor aprecia la adevărata lui valoare. Eu am mâini mari și totuși, am constatat că nu e chiar așa de ușor să folosesc telefonul cu o singură mână, deși e subțire, are doar 7,1 milimetri grosime. În schimb dezavantajul ăsta e compensat de ecranul de 5, 5 inchi cu rezoluție full HD.

Camera de pe iPhone 6 Plus e identică cu cea de pe 6, având în plus și stabilizarea optică a imaginii, care ajută mai ales în lumină slabă. iPhone 6 Plus cred că are printre cele mai bune camere de pe un smartphone la momentul actual, iar pe partea de filmare vine cu câteva moduri interesante, veți aprecia filmarea în time lapse sau cea la 240 fps.

Vedeți mai jos câteva fotografii realizate de mine, le-am urcat fără a fi procesate, doar cu setările din telefon. Un review detaliat al camerei de pe iPhone 6 găsiți pe Blog de fotografie.

P.S: Nu, iPhone 6 Plus nu se îndoaie așa de ușor cum zic unii. Nu am încercat să îl forțez, dar l-am purtat în buzunarul blugilor destul de mult și e perfect drept în continuare. 🙂 Pe QuickMobile iPhone 6 Plus pleacă de la 4000 lei, versiunea de 16 Gb.

Voi v-ați cumpăra un iPhone 6 Plus sau alt telefon cu ecran mai mare de 5 inchi?

Recomandă prietenilor!3
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Andrei
Vizitator
Andrei

Arata bine in poze. Telefonul e lansat cu 2 ani intarziere, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Sunt curios daca vine cu ceva in plus fata de restul phableturilor de pe piata.

trackback

[…] Review iPhone 6 Plus (mariussescu.ro) […]