fbpx

Știu că mulți au impresia că jocurile olimpice sunt despre cea mai bună națiune, cea care câștigă cele mai multe medalii, dar Jocurile Olimpice la origini erau despre o perioadă de calm, fără războaie, când diverse regiuni din Grecia (și apoi țări de pe glob) lăsau la o parte luptele, diferențele culturale și de ideologie și se întreceau doar prin sport. Și am avut sclipiri ale acestor intenții și anul ăsta.

The game between Egyptian and German volleyball teams

The game between Egyptian and German volleyball teams

Gymnasts from North & South Korea take a selfie together

Gymnasts from North & South Korea

Cât despre eșecurile sportivilor români de până acum, citiți ce zice Ana-Maria Branza pe pagina ei:

Pentru un sportiv de performanta, durerea esecului de la JO nu are margini si nu trece niciodata…
Comentariile, acuzele si injuriile ‘specialistilor de pe canapea’ te socheaza pentru prima data, apoi te obisnuiesti!
Am fost astazi in sala la meciul colegelor de la handbal si pot sa spun doar atat: va inteleg, fetelor! Stiu prea bine cum e sa simti ca tu dai totul si din exterior sa se vada ‘ca n-ai chef’. Sa incerci orice e posibil si sa nu intre. Da, se intampla tuturor asta, chiar si celor mari.
Am stat cu ochii-n telefon si cu speranta-n suflet doar, doar Corina va sparge gheata si va obtine prima medalie pentru Romania. Nu a fost asa. Probabil Andreei Chitu nu i s-au uscat lacrimile de ieri si astazi Corina este in aceeasi situatie. Dupa 4 ani de munca… cateva minute si o secunda pot spulbera totul!
Dar pe langa toate astea sa stiti ca suntem tot noi, cei care am obtinut medalii europene si mondiale in ultimii patru ani (ma scuzati, “turnee amicale”. Asa cum au ajuns sa fie numite in aceste zile).
Si ce mi se pare ca e cel mai trist, este faptul ca noi intre noi nu ne intelegem si nu ne sustinem. Suntem sportivi cu totii, traim pentru performanta, suntem in aceeasi ‘barca’… macar noi sa nu aruncam cu pietre…

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

5 Comentarii

  1. Jocurile olimpice sunt prilejul pentru a aduce laolaltă cei mai buni sportivi. Nu mai conteaza cine e cel mai bun si carei națiuni aparține!

  2. Nord coreeanca o ia rau de tot la intoarcerea acasa pt selfie-ul ala…

Lasă un comentariu