fbpx

Amazon a anunțat la o conferință de presă noile eBook Readere: Kindle Touch 3G la 149 de dolari, Kindle Touch doar cu Wi-Fi la 99 de dolari și o versiune simplă, fără touchscreen, la doar 79 de dolari.

Foto via Gizmodo

79 de dolari mi se pare un preț decent pentru un ereader, țin minte că atunci când apăruseră la 1200 de lei în România primele modele toți s-au grăbit să își cumpere unul. Acum când piața s-a așezat și oferta e diversificată avem de unde alege. Aștept să ajungă noile modele Kindle și la Emag, momentan ebook readerele încep de la 300 lei pentru unul no name.

Bonus, detaliile despre Kindle Fire, tableta de 7 inchi a celor de la Amazon, apăruseră deja dinaintea conferinței: 199 de dolari, ecran de 7 inchi și Wi-Fi, dar fără cameră foto și microfon. Amazon va vinde tableta la un preț mai mic decât alternativele de pe piață deoarece speră să câștige prin vânzarea de servicii adiacente: cărți electronice și conținut video.

Totuși, fără cameră foto și microfon Kindle Fire nu va putea folosită pentru apeluri video sau apeluri normale, un aspect pe care îl consider destul de important. Doar pentru a citi o carte, a vedea clipuri video, a asculta muzică și a naviga pe net nu știu dacă mi-aș lua o tableta. Prefer să plătesc puțin mai mult pentru o tabletă cu toate facilitățile de care aș avea nevoie.

Oricum Kindle Fire va concura direct cu Nook Color, alternativa de la Barnes&Nooble, și cred că va dinamiza puțin piața tabletelor cu Android.

Update – a apărut și prima reclamă pentru Kindle Fire.

Voi? Folosiți tablete, ebook readere sau încă sunteți fideli laptopului și desktopului?

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
7 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ndrei
Ndrei
28 septembrie 2011 18:25

Adică au ieftinit Kindle-ul vechi pt a face loc noilor modele? Sunt curios cu ce preț se va vinde la noi, să nu coste dublu.

radu
28 septembrie 2011 18:32

Arata chiar bine, in sfarsit un produs care se poate vinde si la noi.
La asemenea pret sigur este un parteneriat cu chinezii.

Gabriel
30 septembrie 2011 09:08
Răspunde către  radu

Mi se pare normal ca experţii tăi să caute costurile cele mai mici de producţie, majoritatea fac outsourcing la componentele care pot fi realizate de către părţi terţe (adică alea mai uşoare), evident cu design-urile şi cu specificaţiile celor care o să le asambleze. De asemenea ei trimit ingineri de ai lor din firmă ca să supervizeze producţia. Ce este avansat sau componentă pe care ei o folosesc ca şi selling point o fac la ei în curte sau la oameni la care se pot duce oricând să supervizeze procesul de producţie. Costurile mici de producţie le permite şi să… Citește tot »

trackback

[…] și copywriteri excepționali. Cine a scris textul de mai jos, ce se afla pe homepage-ul Amazon la lansarea noilor ebook readere, e un copywriter […]

teel
teel
29 septembrie 2011 13:22

$79 este pretul Kindle-ului cu “oferte speciale” – adica spam cum ar veni – si este disponibil doar in state. Noi putem cumpara Kindle normal la $109, adica cu taxe, posta, etc. cam pe la 500 lei.

7
0
Lasă un comentariux
()
x