fbpx

Ah, evenimentele de pe Facebook, această sursă de stres datorată unor prieteni care au impresia că vrei să participi la orice mizerie organizată de ei. Nu sunt contra evenimentelor de pe Facebook, am și explicat cum se poate realiza un astfel de eveniment, cred că uneori pot fi utile dacă sunt organizate în grupuri de prieteni care se cunosc între ei, de exemplu eu foloseam funcția asta oferită de Facebook pentru a ne aduna în fiecare marți seară la un fotbal cu alți bloggeri, pentru a avea o evidență și a ne organiza mai ușor.

Problema cu evenimentele astea apare când trimiți invitații la sute de persoane pe care nu le cunoști prea bine, ba mai mult, când îți iei angajamente față de alți oameni și firme pe baza unui număr de persoane care au dat attending, au zis că vin. Să fim serioși, trebuie să fii rupt de realitate ca să crezi că într-adevăr toți cei care dau attending și au zis că vin la un eveniment de pe Facebook chiar vor veni. Cu cât sunt mai mulți care zic că vin, cu atât procentul real scade, cred că din 100 de oameni care zic că vin dacă în final se adună 20 e bine.

Caz concret. Actualitatea irl e pagina de Facebook a unui ziar românesc din Irlanda. Din ce am înțeles, ei mai organizează evenimente pentru români prin Facebook Events. Ultimul eveniment e ăsta de mai jos, organizat la un local din Dublin, la care 107 persoane au zis că vor veni, adică au dat attending:

Partea mișto vine abia acum. Mulți dintre cei care au zis că merg nu s-au prezentat, așa cum se întâmplă de obicei pe Facebook. Nu zic acum că e normal, doar că nu te poți baza pe Facebook pentru a face rezervări la un local. Ceea ce au făcut cei de la Actualitatea Irl, adică au făcut rezervări pentru toate persoanele, ba cică au plătit și consumație.

După eveniment, cei de la Ziar s-au apucat să ceară bani de la cei care au dat attending la eveniment și nu s-au prezentat, deoarece, spun ei, au avut de achitat meniurile:

Nu știu ce e mai amuzant, faptul că cei de la ziar zic că au plătit 107 meniuri pe baza unor confirmări făcute pe Facebook, sau faptul că ei cred că cineva chiar le va da banii ăștia?

Voi ce spuneți?

23 Comentarii

 1. Sincer, au fost cam inconstienti la faza asta :)). Ar fi o minune daca chiar le-ar da acum cineva banii astia inapoi, dar..slabe sanse.

 2. @zaza – păi nu au cum să oblige pe nimeni, nu există nici o relație contractuală între cel care a organizat evenimentul, e doar o chestie pe net. În plus, nu știu câți îi vor crede că au plătit într-adevăr consumația pt toți cei care au dat attending.

 3. Asta e ca si cum nici ABCDarul social media nu l-ai fi citit… nu ai voie sa activezi pe online (din moment ce faci intalniri prin facebook, cam activezi pe online) si sa faci astfel de greseli. Si un copil le putea spune ca sunt nebuni sa creada ca vor veni toate persoanele ce s-au anuntat. Eu, fara pic de experienta in vreo meserie, tot as fi organizat un event mai reusit… dup-aia vine problema aia cu “de ce nu au fost rezultatele asteptate de noi ?” si social media mai primeste o pata neagra din cauza unora care si-au dovedit inaptitudinea…

 4. hey, ce s-a scris mai sus e trist de adevarat. partea si mai trista e ca au reusit sa stranga o parte din bani, in baza nestiintei si a bunului simt al unora.

 5. @iasivezi – ceea ce ai citit e foarte adevarat! Nu are rost sa detaliez prea mult, insa "profesionalismul" lor s-a dus mai departe, atacand pe toti cei care au indraznit sa nege datoria in vreun fel sau altul, in vreme ce altii s-au amuzat copios, intreband daca trebuie sa plateasca 5 Euro daca au ales optiunea de "maybe"(poate) la participare :)))) E hilar oricum sa vezi asa ceva 😛
  @autor – nu am prea multe sa-ti zic, decat BRAVO! 😀

 6. @iasivezi – ceea ce ai citit e foarte adevarat! Nu are rost sa detaliez prea mult, insa “profesionalismul” lor s-a dus mai departe, atacand pe toti cei care au indraznit sa nege datoria in vreun fel sau altul, in vreme ce altii s-au amuzat copios, intreband daca trebuie sa plateasca 5 Euro daca au ales optiunea de “maybe”(poate) la participare :)))) E hilar oricum sa vezi asa ceva 😛
  @autor – nu am prea multe sa-ti zic, decat BRAVO! 😀

  • Marius, aia e problema lor ce au înţeles. Eu ştiu un lucru: eu vreau să fac, şi-mi permit să fac, anumite lucruri pe care mi le propun, fără să mă auto-intitulez "profesionist": sunt un amator convins în tot ceea ce fac, o recunosc, şi se pare că asta doare pe alţii. Alţii care nici nu doresc şi nici nu-şi permit să facă ceva. Asta nu mă va opri pe mine din activitatea mea şi evident nici pe ceilalţi să stea în faţa tastaturii şi să comenteze. Şi din fericire nu suntem noi cei care decidem dacă facem bine sau rău, ci restul oamenilor. Cât despre plata datoriei, era o chestie ironică şi un tras de urechi virtual. Restul e istorie şi poveşti de adormit copiii. Toate cele bune!

  • Ar fu chiar culmea să ma incasezi că nu am venit la o întâlnire de pe fb……..????:):):):):):):):):):). şi care ar putea fi motivul pt care ai putea să ma incasezi?????? Din simplă curiozitate intreb,sant cam blond in dimineaţa asta şi nu ma duce capul:):):):):):)

  • da,asa am inteles si eu dela viorel,multi nu ii cunosc partea spirituala,e suficient de inteligent ca sa nu astepte prea mult de la facebook!dar cum se intimpla deseori in viata se face prea mult zgomot ptr nimic!

  • Nu am vazut in articol, sa fie vreo referinta la faptul ca intalnirea ar fi fost o mizerie, sau ce categorii de oameni merg la acest fel de întălniri, sau că întâlnirea a fost un eșec (în afară de partea financiară a organizatorilor). Si toti cei care il cunosc pe Vio stiu ca a glumit la faza cu cerutul banilor, problema a fost persistenta din comentarii, in care se mustrau "prietenii" care au spus ca vin și nu au venit. Ideea generală e că nu trebuie să te bazezi pe cine dă attend pe facebook, din punct de vedere financiar. La evenimentele trecute organizate au dat attend 300 de persoane si au venit 50… e și asta o lecție… Cât despre evenimente am fost la două și m-am simțit super, și dacă am zis că merg am mers, nici unul din ele nu am fost pus să plătesc dinainte, sau nu a necesitat obligativitatea de a cumpara meniu sau băutură.

 7. Am fost prezent la multe evenimente organizate de cei de la Actualitateairl si pot sa spun ca doar cei care nu ii cunoaște ar fi luat in serios si pe buna dreptate faza cu cerutul banilor înapoi! Marius M pe cine a atacat ziarul? Se pare ca ” cuiul” tau împotriva acestei publicatii este foarte mare având in vedere ca mai mereu când e vb despre ei..sari precum muscat de ceva…Dar la evenimentul lor de pe 5 Noiembrie 2011 erai foarte fericit sa te aflii acolo…sau ăla ca a fost gratis a fost bun? Romanul nu se dezminte si își dovedește caracterul….când e de dat cu bata sar toți..când e de apreciat…gura mica si voturi de invidie!

 8. Lipsa coloanei vertebrale e demonstrata de numele (lipsa) utilizat pentru a posta comentariul. Daca e sa vorbim de evenimentul de pe 5 Noiembrie – eu pana la acel eveniment aveam proasta senzatie ca Actualitatea Irl este ziarul romanilor din Irlanda, insa dupa ce am aflat intr-un mod foarte vulgar si brutal ca este de fapt afacerea UNUI roman, m-am cam scarbit. Nu are absolut nici un fel de treaba faptul ca evenimentele sunt gratis sau nu, dar cand suni o femeie si o faci in fel si chip pentru simplu fapt ca e “din aceiasi familie” cu cel care a oferit informatii despre un eveniment organizat PENTRU ROMANI, nu prea-ti mai vine sa te imbratisezi cu cei de teapa lui. Dar probabil ca te-ai trezit vorbind fara a cunoaste detalii sau le cunosti dar esti un aplaudac convins. Cat despre atacurile ziarului la adresa celor care n-au fost, desi au confirmat pe facebook, mi-au spus destule persoane si se vedeau comentariile pe facebook. Sau gluma s-a intins de-a lungul mai multor comentarii destul de ofensive la adresa celor in cazua, cu atacurile mai mult sau mai putin subtile la “altii care organizeaza evenimente pe bani”. Asa ca mai bine nu spuneai nimic, tinand cont ca lucrurile au fost publice…

 9. Pingback: Attending pe Facebook - reversul medaliei

 10. Nu a fost nici o constrangere la adresa nimanui, si nimeni nu a fost somat sa plătească! Nu mai vorbi in necunostinta de cauza! Observ ca imediat sari si ataci! Dacă cineva prefera ziarul actualitateairl nu e nici o crima, dle Marius! Este democrație!! Plus ca, ar trebui sa adopti un vocabular mai cizelat…dar se pare ca doar la jigniri ești primul….dovada si alte iesiri de ale dvs……dar nu vreau sa încărc e-mailul detinatorului acestui blog cu un dialog cu tine! Uita-te mai atent in ograda ta si apoi vorbește!

 11. Stimata Diana, comentariile ce au urmat dupa acea intalnire au spus totul. Nu are rost sa intru in detalii. Nu am reusit sa-mi dau seama ce trebuie schimbat in vocabularul meu, atata vreme cat nu am folosit cuvinte jignitoare, asa cum a folosit patronul ziarului respectiv in conversatia cu sotia mea. Eu nu am nimic impotriva ziarului sau a evenimentelor ci impotriva mojiciei de care s-a dat dovada in repetate randuri. Dupa cum spuneam in comentariul anterior, cine nu stie destule detalii, mai bine sa taca inainte sa dea in penibil…

Lasă un comentariu