fbpx

Mai avem nevoie de carti de vizita?

Unii afirma sfarsitul cartilor de vizita, spun ca ele nu mai sunt la moda, nu mai folosesc scopului initial, acela de a oferi persoanei cu care discuti o metoda prin care sa te contacteze. Altii vin cu alternative la cartile de vizita clasice, de exemplu Poken, un device prin care poti schimba datele tale de contact automat cu detinatorul unui alt Poken, printr-o simpla atingere a celor doua device-uri.

Sa nu uit de aplicatiile pentru telefoanele mobile, cum ar fi Bump, care permit schimbul informatiilor tot printr-o simpla atingere.

carte de vizita marius sescu

Orice ar spune cei care prevestesc sfarsitul cartilor de vizita clasice, eu cred ca nu vor dispare prea curand. Ok, poate ca se vor schimba materialele din care sunt realizate, forma acestora, datele care sunt trecute de obicei pe ele, dar ele vor continua sa existe, sub o forma sau alta. Nu ne vom tranfera niciodata complet identitatea noastra online, mereu vor exista elemente offline care sa ajute oamenii in schimbul de informatii, care ii vor ajuta sa pastreze legatura.

E posibil sa nu iti permiti un Poken sau telefonul tau sa fie prea simplu pentru a suporta aplicatii speciale pentru transferul de date, dar o simpla carte de vizita e la indemana oricui. Poti sa iti faci un set de carti de vizita decent incepand cu 20 lei, iar beneficiile acestora se vor simti in momentul in care cineva te va contacta cu o propunere de colaborare doar pentru ca odata i-ai lasat cartea ta de vizita sau cand vei primi un email de felicitare pentru articolele pe care le scrii pe blog.

Desigur, exista si exceptii, firme care te spameaza dupa ce oferi cartea de vizita unui reprezentant, insa cat timp persoana careia ii oferi cartea de vizita stie ca aceasta reprezinta inceputul unei relatii de colaborare si nu ii da dreptul sa te spameze inutil, e ok.

Ati inteles ideea, cartile de vizita sunt ok, iar daca nu ai una poate ar fi timpul sa iti faci acum. Nu stii niciodata ce ocazii vei pierde doar pentru ca nu ai avut o carte de vizita la indemana.

O carte de vizita poate fi inceputul unei colaborari de succes.

Voi folositi cartile de vizita? Cum arata ele? Nu ma supar daca puneti si fotografii ale acestora.

Recomandă

5 Comentarii

  1. Ov corz. E vorba de încântarea ochiului și de senzația că ai ceva în mână. De multe ori o carte de vizită spune multe despre cel de la care o primești.

  2. Well… da, o sa le mai folosesc pentru ca intotdeauna vor ramane un standard in business.

    Am cateva carti de vizita care se “obtin” mai greu, unii oameni au un anumit statut si nu isi permit sa aiba toate datele de contact pe net. Asta ar fi un motiv pe langa multe altele… insa vor ramane… mult timp.

  3. Folosesc si sunt sigura ca vor ramane in continuare un instrument important. Cartea mea de vizita este cat se poate de simpla, nume, profesie si datele de contact. Poate si pentru ca ma adresez companiilor in ceea ce fac. Cu siguranta daca as face activitati educativ distractive pentru copii as fi mult mai creativa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *