fbpx

Mai folosiți tablete?

Că tot se apropie Black Friday și presimt oferte bune și la tablete, mă întrebam câți dintre noi mai folosesc jucăriile astea. Eu am o tabletă cu Android acasă care prinde praful de câțiva ani, și majoritatea oamenilor pe care îi cunosc au cam aceeași atitudine, meh, mi-am luat una pe vremuri, dar tot pe smartphone stau 99% din timp. Voi mai folosiți tabletele? Pentru ce?

Faza e că telefoanele au ecranele tot mai mari, pe la 6 inchi cât e media acum nu merită efortul să ai și o tabletă de 7-8 inchi, ca să spui că vrei un ecran mai mare. O variantă ar fi utilizarea tabletelor cu ecran mare, cum e Surface Pro de 12 inchi sau iPad Pro. Cu tot cu tastatură ai o alternativă tentantă pentru laptop. Totuși, și prețurile sunt mari, să dai 4000-5000 lei pe o tabletă ce înlocuiește și laptopul, dar costă la fel de mult, nu mi se pare o investiție prea bună.

Mai sunt câteva domenii de nișă unde tabletele încă sunt utile, dar în rest am impresia că smartphone-urile au înlocuit tabletele, e clar că momentul lor de glorie a trecut. Mă uitam pe Statista, în primul trimestru din 2014 Apple a vândut 26 de milioane de iPad-uri, atunci a fost apogeul lor. În al treilea trimestru din 2018 s-au vândut 11,55 milioane.

Voi mai folosiți tabletele?

Recomandă

4 Comentarii

  1. Eu personal nu folosesc tabletă pentru că nu am. Dar pentru acasă este folositoare dacă te uiți mult la filme, te joci mult.

    O tabletă mai este bună dacă îți faci casa smart, ca să controlezi una alta. Personal dacă aș avea o casă inteligentă nu aș pune aplicațiile de control pe telefon.

    Și da, nu este recomandabil o tabletă mică de 7 inchi, de la 10 inchi în sus este cel mai bine să o cumperi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *