fbpx

Când mâncarea fast-food costă la fel de mult ca cea din restaurante

Era o vreme când mâncarea la fast-food era ieftină, nu degeaba i se zicea fast-food. Teoretic asta era ideea, nu mergi acolo pentru a mânca delicatesuri, à la carte, ci pentru că ți-e foame sau poftă de ceva mai puțin sănătos, vrei să rezolvi repede problema și să scapi ieftin.

Poate că o fi și inflația de vină, dar am senzația că diferențele între prețurile din fast-food-uri și cele din restaurantele clasice sunt tot mai mici. Un meniu decent cu aripioare sau burger plus cartofi și suc la dozator e în jur de 50 lei, preț la care poți găsi și o pizza gătită corect sau o porție de paste, dacă nu vrei neapărat cartofi cu multă sare la suprapreț.

Mi se pare doar mie, sau prețurile la fast-food au crescut mai mult decât în alte domenii?

Și mai e încă o chestie, înainte restaurantele fast-food aveau un design aparte, acum toate arată la fel, culori șterse, serioase, flat design, de parcă ar fi bănci.

Sursa foto

Recomandă

10 Comentarii

 1. Din păcate este poate mai scumpă mâncarea de la Fast-Food decât într‐un restaurant unde are meniul zicem și poți mânca și ceva cat de cat mai sănătos .

 2. Din cauza snobismului prostesc al romanului se întâmplă asta. Nu îi vedeți cum își fac zilele copiilor la mac și postează cu mare mândrie, ca o mare realizare în viața. Pe unde am intrat pe afara la mec este așa cum era și la noi acum 30 de ani când au venit în România. Nu lux și opulența, oglinzi și design modern.

  • Nu cred că e snobism, că și copiii trag să meargă acolo, și părinții acceptă pentru că au măcar un cost stabil al petrecerii, știu că erau multe fast-food-uri ce aveau oferte speciale pentru zile de naștere.

 3. Din cauza ca se poate !! Din cauza ca cei care servesc la fast food de regula habar nu au sa tina o furculita in mana la un restaurant de cartier si nici nu li se pare cool..
  Ar putea sa manance evident o pizza pe o terasa sau pe fuga dar te saturi si de pizza repede …ce nu vad ei ca pe acele terase si alta mancare pe fuga ar fi buna si cam la pret de mizerii MC si KFC..
  Momentan este o obisnuinta..tinerii se vaita ca au crescut preturile la fast food si din trend inca merg la ei..dar in curand vor migra (specific lor) spre alte alimentari si odata plecati MC si KFC o sa ramana cu buza umflata si cadere in cap dupa clienti multa vreme…

  • Nu le-aș cânta prohodul, mai degrabă vor veni cu alternative mai sănătoase, deja au apărut inlocuitori de carne și alte optiuni in afară de cartofi, tot felul de salate etc.

   The fast food and quick service restaurant market size has grown strongly in recent years. It will grow from $295.03 billion in 2023 to $316.11 billion in 2024 at a compound annual growth rate (CAGR) of 7.1%. The growth in the historic period can be attributed to changing lifestyles and urbanization, rising disposable income, globalization and cultural exchange, innovations in menu offerings, strategic alliances, and partnerships.

   The fast food and quick service restaurant market size is expected to see strong growth in the next few years. It will grow to $412.53 billion in 2028 at a compound annual growth rate (CAGR) of 6.9%. The growth in the forecast period can be attributed to sustainability and ethical practices, health-conscious consumer preferences, economic factors, customization and personalization, global expansion strategies. Major trends in the forecast period include digital transformation, focus on health and wellness, sustainability initiatives, technology integration in operations, rise of ghost kitchens.

   • In centrele comerciale cu multe optiuni, cea mai mare coada este la KFC, apoi la MAC, 2-3 la chinezesc, 1-2 la traditional si cate un ratacit la salate.
    La KFC si MAC vorbim de zeci de oameni…

 4. las ca vine Wendy’ s acum poate mai influenteaza putin piata desii cred ca tot or sa tina la preturi, ori de cate ori trec pe langa mc sau kfc e terasa plina si la drive deeeci cerinta e mare poate de aici si pretul

  • Calitatea Wendy’s a scăzut mult în ultimii azi, din ce zic cei care au mâncat acolo. Eu nu am mâncat niciodată, deci nu mă pronunț. De cealaltă parte, am senzația că calitatea a scăzut mult în domeniul fast-food după pandemie, deci probabil e loterie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *