fbpx

Dragi marketeri, sper că nu trimiteți newslettere de pe emailuri cu noreply

Azi am mai setat un filtru in Gmail pentru un brand care îmi trimitea emailuri personalizate cu Salut Marius de pe noreply@numebrand.ro. Am făcut asta pentru că mi se pare normal ca atunci când trimiți cuiva un email personalizat, chiar dacă faci asta folosind o aplicație pentru newslettere, să specifici o adresă de email validă unde destinatarul emailului să îți poată răspunde.

noreply-email-girls

Și nu, nu merge scuza cu Păi am specificat în email, chiar la final, că pentru a răspunde trebuie să trimiți emailurile la altă adresă, costel@numebrand.ro. Majoritatea aplicațiilor moderne de trimis newslettere, inclusiv MailChimp, favorita mea, permite specificarea unei adrese de email pentru reply.

Culmea e că azi chiar vroiam să trimit un reply expeditorului, pentru că remarcasem o greșeală în newsletter și vroiam să le spun despre ea. Dar cum ei nu au binevoit să trimită emailurile oferind și o adresă de reply nu m-am obosit să o caut eu.

În concluzie, companiile care trimit newslettere de pe noreply@numebrad.ro sunt nesimțite, arogante și nu au nici o scuză pentru asta. Credeam că exagerez eu, dar tot azi am dat peste articolul Five reasons you should stop using no-reply email addresses right now. Companiile care trimit newslettere cu noreply ajung mai ușor în spam, au o rată de deschidere a emailurilor mai mică și sunt privite ca arogante de către clienți. Interesant, nu?

Întrebarea este: voi ce adresă de email folosiți pentru a trimite newsletterele? Tot noreply…?

Recomandă

9 Comentarii

  1. Mie imi plac cele care vin de pe noreply si nu au nici Unsubscribe. Partea buna este ca astea intra de regula direct in spam. 🙂

  2. la toate newsletterele (gestionez vreo 4) am adresa de mail pe care oricand s epoate da reply

    asa mi se pare perfect normal

    chiar nu are logica faza cu no reply…

  3. Chiar astazi am inceput treaba cu mailchimp si ma gandeam ce adresa de email sa trec pentru a nu umple inboxul de office. Greseala cu no-reply este insa alta. Este o unealta de conversie. Poate destinatarul vrea sa cumpere produsul tau, sau serviciul pe care tu il prestezi. Este cel mai simplu mod de comunicare in acest caz…Butonul de Reply!

    • Faci o adresă specială gen newsletter@… sau pui un nume real al persoanei care se ocupă de newslettere, pe afară văd că se merge pe emailuri personalizate, pt a da impresia destinatarilor că emailurile chiar sunt trimise de o singură persoană. Important e să mai verifice cineva din când în când emailul respectiv.

  4. Cea mai mare prostie să nu oferi posibilitatea de reply. Eu, la PRbeta, folosesc o adresă de tip prenume@prbeta.ro. Am cunoscut clienți noi, colaboratori, studenți interesați de ceea ce facem și am avut norocul să cunosc și oameni care apoi mi-au devenit prieteni. Toate pentru că lumea a avut unde să dea un reply și să pună o întrebare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *