fbpx

Marketing afiliat pe bloguri, in Romania

Testez de ceva timp diferite afilieri la magazine online din Romania, mai ales prin 2parale. Ce spuneam acum un an ramane valabil. Degeaba afisezi o multime de bannere pe blog daca nu evidentiezi produsele in posturi.

O recenzie facuta unui produs cu linkurile de rigoare face cat 10 bannere plasate in header, sidebar si in cadrul posturilor. Am avut 100 de clicuri pe un banner din sidebar si nici o conversie. Nu acelasi lucru e valabil pentru recenziile facute pe blog, de exemplu cand am prezentat un serviciu util la un pret atractiv am avut 30 de conversii intr-o saptamana pe linkul din postul respectiv.

Lumea reactioneaza mult mai bine atunci cand prezinti un produs si serviciu in mod realist decat atunci cand pui un banner in sidebar si nu comunici nimic cititorilor. Consumatorii cumpara pe baza recomandarilor facute de catre prieteni. Daca cititorii mei ma considera un prieten si au incredere in recomandarile mele sunt sanse mult mai mari sa cumpere un produs pe care il prezint decat atunci cand afisez un simplu banner.

Desigur, raman valabile discutiile despre nisa blogului, targetare, profilul consumatorului, dar in final marketingul afiliat ramane o recomandare facuta unui prieten!

P.S: vorba unui prieten, mai avem mult de crescut in ceea ce priveste marketingul afiliat in Romania.

P.S 2: stiati ca daca vreti sa va inscrieti in 2parale ca furnizor comisionul minim e 200 lei, chiar daca nu vindeti nimic (adica aveti doar afisari, nu si conversii)?

Recomandă

3 Comentarii

  1. Referitor la PS2: corect ca furnizorul sa plateasca pentru afisari dar mai corect ar fi si ca site-ul ce afiseaza bannerul sa primeasca ceva pentru afisari.

    • Poate, dar eu consider ca prin afisarea reclamei contribui la notorietatea furnizorului si cum furnizorul nu-i nici mama si nici soacra-mea …
      Nu zic ca pentru blogarii mici nu-i bun, poate fi o metoda buna de a castiga cativa lei, poate sa-si acopere hostingul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *