Cum evoluează tehnologia – Meizu M2, un smartphone ok la 125 de dolari

Acum vreo 11 ani, când telefoanele cu touchscreen erau ceva de domeniul SF-ului, țin minte că plăteam pentru un Sagem MY X-7 în jur de 200 de euro, și mi se părea un telefon fantastic. Nu contează așa de mult modelul, ci specificațiile: avea cameră VGA, filma la 320 pe 240 parcă și era dotat cu o memorie internă de 4 Mb, suficientă pentru aproximativ 100 de poze dacă îmi amintesc eu corect. Între timp, cu 100 de euro îți poți cumpara un computer care îți încape în buzunar.

Comparația e utilă pentru a ne da seama cât de mult s-a schimbat industria telefoanelor mobile și cum a evoluat. Sagem, Alcatel sau Philips nu mai sunt branduri așa de populare în domeniul telefoanelor, cel puțin la noi, smartphone-urile cu touchscreen au devenit norma și telefoanele cu tastatură sunt ceva excentric. În ceea ce privește prețul smartphone-urilor, brandurile chinezești vin puternic din urmă, cu oferte tentante pentru dotările oferite, pe lângă brandurile consacrate.

Cei de la Gearbest au în perioada asta la ofertă Meizu M2 la 125, 99 dolari, dacă îl comandați prin depozitul din Hong Kong și folosiți cuponul M2GB la finalizarea comenzii.

meizu-m2

Telefonul e lansat în iulie, fiind promovat ca un smartphone ieftin pentru tineri, și dotările sunt bune raportate la preț: ecran de 5 inchi, procesor cu 8 nuclee pe 64 de biți la 1,3 Ghz, memorie de lucru RAM de 2 Gb, memorie internă de 16 Gb ce poate fi extinsă până la 128 de Gb prin carduri de memorie, dual-sim 4G, baterie de 2500 mAh, cameră foto de 13 megapixeli în spate și de 5 megapixeli în față.

Meizu M2 vine în 4 variante de culoare, alb, gri, albastru și roz, mi se pare normal, mai ales că e un telefon pentru tineri. Carcasa e din plastic dur, e solidă, telefonul nu alunecă din mână. Finisarea e peste ce te-ai aștepta în gama asta de preț.

Ecranul are rezoluție HD, 1280 pe 720 pixeli. Din cei 16 Gb de memorie internă 11 sunt liberi, restul fiind ocupați de Android și aplicațiile preinstalate, iar memoria RAM e ocupată cam la jumătate. Interfața de operare e de fapt un Android 5.1  modificat, mai exact FlyMe OS 4.5.

Nu știam exact ce să cred despre camera de 13 megapixeli cu senzor Samsung de pe Meizu M2, dar am găsit poze făcute cu camera aici, și arată bine, mai ales cele făcute la lumină naturală.

Bateria ține cam 1,5 zile folosit normal, sau 1 zi folosit intens.

Per ansamblu e un telefon bun pentru aproximativ 500 de lei, cât costă cumpărat direct de pe Gearbest. La noi îl găsiți pe la 700 de lei.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

1
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Robert Morosanu
Vizitator

amintiri amintiri
telefoanele Bosch din jocul GTA Vice City 8->