fbpx

Microsoft HoloLens – o privire în viitor?

Microsoft are ceva șanse prin HoloLens să scoată un produs care să prindă la public, dacă îl integrează cum trebuie în sistemul de operare și oferă aplicații practice pentru el. Vorbim de niște ochelari ce folosesc realitatea augmentată pentru a afișa informații din lumea virtuală în jurul nostru. Sunt curios și dacă gadgetul va fi compatibil cu toate laptopurile ce rulează Windows 10 sau e nevoie de un anumit hardware. Mai sunt și nelămuriri legate de preț, deocamdată necunoscut, deși probabil va trece lejer de 300-400 de dolari.

Trebuie să recunoașteți că videoclipul de prezentare al tehnologiei arată bine. Din păcate, o persoană care poartă ochelarii ăștia nu arată deloc sexy, dar asta se rezolvă în timp. Pe Wired găsiți primele impresii despre Microsoft HoloLens.

Google, ce se mai întâmplă cu Google Glass?

Recomandă

5 Comentarii

  1. Interesant, dar greu de aplicat momentan (mai ales pentru end-user). Nu suntem inca ‘acolo’ in termeni de putere de procesare, unghiuri mari, lipsa lag-ului, implementarea gesturilor intuitive si a altor factori care leaga hardware-ul de software (precum si alte aspecte). Mal ales ca vorbim de augumented reality, nu doar virtual reality.
    Oricum aplicatiile vor fi altele daca produsul va avea succes..
    Sa vedem si implementarea si legatura cu Win10 / Xbox-uri etc. Oricum precursorul lui este Kinectul (1 si 2).
    Oare GoogleGlass ce mai face ?

  2. Da, asa este cu Kinect-ul. M-am jucat destul de mult cu el pe Xbox360 si este fun..din pacate nu a fost sustinut de aplicatii (jocuri) prea multe. Oricum este cu muult inainte fata de chestia aia a lui SONY (PLayStation Move parca ?) atat ca harwdare, cat si ca suport in aplicatii si jocuri.
    Tu te-ai jcuat cu Kinect 2 asta din Xbox One ? Am citit specs si cat de avansat este, dar as fi curios..si nu am avut timp. Oricum ca si in cazul Kinect 1, sa vedem suportul pt jocuri/aplicatii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *