Milioane de romani destepti…plecati din tara

Extras din manifestul unui grup de pe Facebook –Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA! . Textul e scris de Alexandra Svet iar grupul a adunat pana acum 1093 de membri. Initiativa e aplaudabila.

Suntem milioane de romani educati- ne-am tocit coatele pe bancile scolilor, am trecut prin emotiile examenelor, prin stresul sesiunilor, multi am facut Master, Doctorate, in Romania si in strainatate, am visat sa schimbam lumea… ca sa ne conduca niste analfabeti acum?

Suntem milioane de romani muncitori, corecti, integri, cu initiativa- intre 8 si 16 ore pe zi ne straduim sa adaugam valoare, in businessul nostru sau in businessul altcuiva, ne luptam cu taskuri, deadline-uri, traininguri, clienti dificili, bugete de mii de euro sau de milioane, previziuni, team buildinguri, PowerPointuri, sedinte, stress- ca sa ne conduca si sfideze niste hoti si niste parveniti?

Sunt milioane de romani care au plecat scarbiti din tara, cladesc economia altor tari, cu sufletul sfasiat de dorul de tara lor si tanjind dupa acel concept de Acasa, pierdut in mocirla cotidianului romanesc. S-ar intoarce fara ezitare in Romania, dar cum ar putea suporta haosul de aici, mai ales dupa ce au trait intr-o tara civilizata?

Atatea milioane de oameni destepti, integri si cu bun-simt …suntem paralizati! Ne platim mecanic taxele si ne dam cuminti la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cu tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump, din banii nostri.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
10 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
sorin razmed

nu e de stat aici oricum…
poate singurul lucru pentru care ar trenui sa ramana oamenii in tara e in speranta unei schimbari asteptate de peste 20 de ani si cfare intarzie sa apara…
chiar nu mai exista nici o speranta pentru Romanica noastra??:-s

Cristina

Greu de crezut. Tare ma tem ca singur speranta… ar fi sa plecam cat mai multi de aici…. si cat mai departe.

trackback

[…] Mariusescu. Body work sau […]

ITist

Zimbesc, zau asa. Eu sint dintre “cei plecati” (nu dintre noi, ci doar in strainatate). Problema asa cum e pusa aici e mult prea simplist, incit nu ajuta pe nimeni. Desigur, e bine ca mai creaza un val, apoi ar trebui inca unul si inca unul, si inca o mie ca sa poata avea un efect. Insa RO nu e doar a celor cu team buildinguri si PowerPoint, ci si a lui Gheorghe si Ion, ca doar si ei merg la vot. O schimbare presupune mult mai mult decit un nou grup pe Facebook. Pina atunci speranta sau amenintarea multora… Citește tot »

Cristina

Dar “formarea” mai multor grupuri de actiune, cu componenta si cu idei nuantate de la grup la grup, nu ar avea, oare, mai mult efect?

Marius Sescu

@it-ist – ai dreptate, am asteptat sa vad daca remarca cineva. Romanii sunt buni la discutii, e mai greu cu actiunile de intreprins.
@Cristina – grupurile se formeaza, dar ce folos daca nu raman decat ideile si nimic concret.

Radu

Parerea mea este ca cel mai usor lucru pe care poti sa il faci este sa te plangi si sa te lamentezi.
Ce credeti ca au facut oamenii astia in afara sa se planga ca platesc taxe… probabil ca nimic. E foarte usor sa dai vina pe stat pentru toate, totusi cred ca ai dreptul sa te plangi doar atunci cand poti sa spui ca ai facut ceva ca sa fie lucrurile mai bune in jurul tau, un lucru cat de mic…
Poate sunt prea tanar si prea idealist…

Piscina Bucuresti

Pleaca romanii, normal ca pleaca.. la conditii mai bune. Un medic rezident de exemplu aici castiga 800 RON , afara castiga minim 800 Euro.. Si uite asa toti medicii buni pleaca… asta era doar un exemplu..

Cristina

@ Marius Sescu: Poate ca ai dreptate, de multe ori totul nu este decat o palavrageala aparent fara rost.
@Piscina Bucuresti: Doar medicii????

Dinu Constantin

Mai oameni !Intelegeti odata si pentru todeauna ca nimeni, chiar si din lumea asa zisa perfecta, nu e interesata de o Romanie competenta si desteapta pentru ca asta inseamna concurenta.Sint destule state in Europa, care au o politica imperialista si discriminatorie si asata nu numai fata de Romania ci si fata de alte state din est-ul Europei.In mentalitatea multor vestici razboiul rece nu a luat niciodata sfirsit ci el continua la nivel de individ. Romania intradevar are un potential de inteligenta creaatoare masiv , dar care dupa calcule-le lor din pacate terebuie intodeauna sa serveasca tot sistemul lor performant. Zicala… Citește tot »