fbpx

Monitor Backlinks, o aplicație utilă pentru monitorizarea linkurilor către un site

Cei care lucrează în SEO știu cât de important este să obții linkuri pe anumite cuvinte cheie pentru a optimiza un site. E un proces care cere timp, implicare, imaginație și răbdare pentru a genera linkurile. Iar cel mai important lucru este că optimizarea unui site nu se termină când ai obținut linkurile, după aceea trebuie să le monitorizezi, să te asiguri că ele rămân pe site-urile de unde le-ai obținut, iar dacă linkurile se schimbă atunci trebuie să iei măsuri.

Știu foarte mulți care țin evidența linkurilor în Excel, în ideea că le vor verifica din când în când. O altă activitate care consumă mult timp, motiv pentru care mulți uită sau omită să le verifice.

Aici intră în joc Monitor Backlinks, o aplicație online ce care monitorizează linkurile către un site, notificând automat pe email utilizatorul atunci când statusul unui link se modifică. Linkurile către site pot fi adăugate manual sau importate din Excel, iar pentru fiecare link aplicația afișează informații utile, cum ar fi Page Rank-ul, cuvântul cheie pe care e pus linkul, statusul linkului sau data când un link urmează să expire, util dacă lucrați cu linkuri valabile o anumită perioadă.

Conturile gratuite pot monitoriza maxim 10 linkuri, pentru 100 de linkuri monitorizate se plătește 4,95 dolari/lunar, existând și alte planuri, în funcție de numărul de linkuri pe care vreți să le monitorizați.

Eu zic că aplicația este foarte utilă pentru cei care se ocupă de optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare. În cazul în care nu știați, Monitor Backlinks e un proiect românesc, deci dacă vă place chiar vă rog să îl recomandați mai departe.

Bonus, dacă vreți să vedeți ce linkuri trimit către site-ul sau blogul vostru puteți folosi Backlink Checker, un tool 100% gratuit.

Cum vi se pare aplicația, cunoașteți alte site-uri ce oferă facilități asemănătoare?

Recomandă

4 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *