Ne-am învățat prea mult cu binele

Exact cum mă așteptam, se încearcă stingerea protestelor din România prin diverse manipulări. Ni se spune că e mâna serviciilor secrete, a lui Soroș, a corporatiștilor, când adevărul despre protestatari e mult mai simplu, sunt oameni care s-au săturat să fie furați, noua generație nu e la fel de ușor de prostit. Și dacă vă întrebați de ce lumea încă e în stradă, chiar dacă se abrogă ordonanța, puneți-vă o întrebare simplă: voi ați mai avea încredere în niște hoți, după ce v-au furat noaptea? I-ați mai chema la voi la masă?

Încă ceva, în 1990 protestele au ținut 52 de zile, până a chemat nenorocitul de Iliescu minerii să apere democrația, și știm cu toții ce s-a întâmplat după. Din fericire nu mai suntem în vremurile de atunci, dar să nu credeți că miracolele se întâmplă peste noapte.

De ce zic că ne-am obișnuit prea mult cu binele? Deoarece remarc că se marșează mult pe discursul naționalist, pe România măreață care se poate ridica pe cont propriu, pe bogățiile proprii, pe desprinderea de UE și alte prostii de genul ăsta. Și din păcate discursul ăsta prinde uneori chiar și la tinerii născuți după revoluție, care erau prea mici să țină minte cum în anii 90 sute de mii de familii au fost dezbinate deoarece oamenii au plecat afară să muncească, în vestul pe care acum unii îl hulesc. Și nu au plecat să muncească de plăcere, cum e acum, când mergi în alte țări pentru că vrei și tu să trăiești ca vesticii, ci au plecat pentru că în țară se făcea foamea, la propriu.

Eu nu am uitat. Evident, Uniunea Europeană are interesele ei, nu e un binefăcător care dă fără să aștepte nimic la schimb, dar știu sigur că avem mult mai mult de câștigat împreună decât dacă ne dăm iar deștepți pe cont propriu.

Concluzia? Nu am una, dar aveți mare grijă la manipulările media și la discursurile care zic că am putea să ne descurcăm pe cont propriu. Așa zicea și Iliescu, că vom crea o democrație originală, și de aia am făcut foamea până prin 2007, când au început să ne bage în seamă străinii.

Din păcate, ca de obicei, cel mai mare inamic al nostru suntem tot noi, în loc să fim uniți contra hoților cei mari ne certăm unul cu altul și ne lăsăm prostiți pentru 50 de lei în plus la pensie sau salariu.

Poza e de aici, nu știu cine a creat colajul.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
Notify of