fbpx

Ne spunem noapte bună la telefon

Când vine vorba de comunicarea cu cei dragi aveam impresia că majoritatea folosesc apelurile video, dar se pare că tot metodele clasice sunt folosite intens, mai ales pentru a spune noapte bună: telefonul, sms-ul, aplicațiile de chat pe mobil, partajarea de aplicații și abia apoi apelurile video, emailurile și rețelele sociale.

samsung-studiu

Indicele Techonomic, un studiu realizat de Samsung pentru a vedea cum se schimbă felul în care interacționează oamenii pe măsură ce crește rata de adopție a tehnologiei a ajuns la următoarele concluzii:

  • atunci când vor să anunțe venirea pe lume al unui nou membru al familiei, 31% dintre europeni preferă să-i sune pe cei apropiați, 25% preferă să își anunțe prietenii și familia personal, în timp ce 12% fac anunțul cu ajutorul mesajelor scrise de tip SMS. Cei care apelează la platforme sociale sau la tradiționalele scrisori atunci când au de împărtășit o veste atât de importantă sunt mai degrabă excepții.
  • aproape jumătate dintre europeni obișnuiesc să le ureze celor dragi „la mulți ani” în convorbirile telefonice și doar 21% dintre ei fac asta prin mesaje scrise.
  • Pe de altă parte, rețelele sociale sunt cel mai des folosite de sărbători, 19% dintre cei intervievați declarând că le folosesc pentru a trimite urări către cei dragi în astfel de zile.
  • apelurile telefonice sunt mijlocul cel mai des folosit pentru comunicarea cu părinții, frații, prietenii și alți membrii ai familiei extinse. Peste o treime (37%) dintre părinți comunică cu copiii lor prin mesaje SMS, iar unul din zece respondenți (14%) folosesc video call-ul pentru a comunica cu părinții.
  • 55% dintre respondenți au declarat că tehnologia mobilă (telefoane și tablete) îi ajută să păstreze o legătură constantă cu familia apropiată (părinţi, fraţi, copii)
  • 64% dintre respondenți au declarat că tehnologia mobilă îi ajută să se simtă mai conectați
  • 66% dintre cei intervievați sunt de părere că formele de comunicare instantă (SMS, IM, Skype, și alte aplicații de chat) îi ajută să mențină o comunicare constantă cu prietenii și cu familia. Cu toate acestea, aproape un sfert dintre cei intervievați (24%) sunt deranjați de faptul că membrii familiei găsesc mereu o modalitate pentru a intra în contact cu aceștia.

Rezultatele complete:

Au fost chestionați online 5.000 de respondenți din categoria de vârstă 18-65, din cinci țări europene (Marea Britanie, Franța, Germania, Spania și Italia), studiul fiind realizat la solicitarea Lifestyle Samsung European Research Lab, în parteneriat cu Ipsos MORI.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *