fbpx

Neogen, Zumzi și PoftaBuna.ro – peste tot se discută despre reduceri colective

La Blogăria de anul ăsta am ratat prima parte a prezentărilor, adică cea cu albinuța, dar am găsit prezentarea despre Zumzi pe Slideshare. Pe scurt Zumzi, un site de reduceri colective lansat anul trecut care a fost preluat de Neogen integral în ianuarie 2011 a ajuns acum să depășească Bestjobs ca încasări lunare. Desigur, profitul nu poate fi comparat cu Bestjobs care are alt model de business, dar e surprinzător să vezi cum Zumzi e pe locul 2 ca vânzări, când știi că sunt peste 30-40 de site-uri similare în România.

Apropo de Bestjobs, oare când va apare opțiunea de afișare doar a anunțurilor de angajare strict pentru un anumit oraș, fără cele premium și cele pentru toate orașele? Încă aștept.

Călin Fusu spune că tot profitul Zumzi este reinvestit în marketing, strategia pe termen lung fiind ceva de genul “intră cine vrea, rezistă cine poate”. Cu alte cuvinte Fusu mizează pe faptul că vor avea destui bani să împingă Zumzi până când ceilalți jucători vor dispare de pe piață. Vom vedea ce va face Gorupon-ul, că dacă nici ei nu au bani…  Aici îi dau dreptate, e nevoie de bani mulți pentru a susține un proiect de genul ăsta o perioadă mai mare de un an de zile. Nu mulți își permit.

Neogen, după schimbări în toate direcțiile în funcție de ce era la modă în acel an se pare că va râmâne pe piața de dating, adăugând în plus și oferte cu prețuri mici. Da, va avea oferte la fel ca Zumzi, doar că pe Neogen nu va fi o singură ofertă pe zi, ci mai multe, chiar dacă discounturile vor fi mai mici. Au mers pe varianta asta pentru a nu aglomera Zumzi cu oferte. Sunt curios să văd cum le va ieși combinația, eu m-aș fi axat doar pe dating și motivarea utilizatorilor să posteze mai multe fotografii în profil, plus profile Premium pentru cei dornici de combinații.

PoftăBună.ro, un proiect ce va fi lansat curând, își propune să adune la un loc toate ofertele restaurantelor cu livrare la domiciliu (inițial doar din București), venind cu plusuri, ca de exemplu bonusuri pentru clienții ce comandă prin intermediul lor. Între timp își caută un slogan potrivit printr-un concurs derulat online. Mie îmi place logo-ul. Ceva similar ca idee este deja pe Iași, Flămânzilă.ro.

Vă las cu prezentarea Zumzi, au mai scris despre ce s-a discutat la Blogăria Piticu și Costin pe Refresh.

Chiar, voi mai folosiți site-urile de reduceri colective? Ce cumpărați de obicei?

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *