fbpx

Noaptea Muzeelor e o idee faină

Am văzut niște miștouri zilele astea, legate de economiile făcute de cei care au vizitat muzee și alte spații de cultură sâmbătă, când a fost a 18-a ediție de Noaptea Muzeelor. Pe sistemul de ce să mă îngrămădesc pentru a economi 5 sau 10 lei la muzeu în noaptea aia, când pot vizita muzeul oricând, #pebaniimei?

Faza e fix asta, că foarte mulți nu merg la muzee, și de multe ori nici măcar nu e vorba de bani, ci de faptul că nu percep muzeele ca fiind ceva interesant, demn de atenția lor. Nu era cool să mergi la muzeu.

Noaptea Muzeelor a reușit să schimbe percepția asta, a făcut din mersul la muzeu ceva interesant, ceva ce poți planifica cu prietenii, cu gașca, chiar și pentru o noapte. De aia zic că nu are sens să facem mișto de evenimentul ăsta, e chiar fain, mai schimbă percepții.

S-a făcut atâta publicitate gratuită evenimentului încât a ajuns vestea la oameni care de obicei nu merg la muzee, și în noaptea asta au mers. Era plin de tineri, adulți, copii, bătrâni. Unii pentru că era moca, alții de curiozitate, alții cu gașca, alții pentru că erau prin zonă, dar important e că oamenii s-au dus, și o mică parte dintre ei se vor deschide mai mult spre cultură, vor reveni prin muzee, le vor căuta.

În al doilea rând, Noaptea muzeelor îți permite să vezi muzeele altfel decât de obicei, pentru că se organizează și evenimente inedite în aceste spații, expoziții, ateliere, în multe locuri administratorii se pregătesc cum pot ei mai bine, știu că e o ocazie bună ca să își facă puțin PR.

Nu în ultimul rând, e inedit să vizitezi muzeele noaptea, când de obicei sunt închise. Și poate că la muzee nu e mare lucru, că sunt la interior, dar altfel vizitezi o clădire istorică, un palat, un monument noaptea. Castlul Bran de exemplu e complet diferit noaptea, nu mai zic de grădina castelului. Sau Peleșul.

Considerați Noaptea Muzeelor ca un fel de demo gratuit, dacă vreți mai mult cumpărați bilete la muzeele ce v-au plăcut. My 2 cents.

Recomandă

3 Comentarii

  1. Eu am ce am cu ce cei care merg la muzee DOAR de noaptea muzeelor. Ca sa raman in domeniul gamingului, este ca si cum ai juca toata viata numai jocuri demo, fara sa doresti sa dai niciodata banii pe vreunul. Iti ajunge primul nivel din 100 de jocuri, de ce ai mai da bani pe vreunul?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *