fbpx

Noua taxa auto, pardon, taxa de poluare

Am aflat din Cotidianul ca s-a modificat, in sfarsit, taxa auto, sau mai nou, taxa de poluare.

E clar ca taxele pentru masinile vechi au mai scazut (desi mie mi se par mari in continuare).
Eu ma intreb totusi, daca isi va mai cumpara lumea Loganul tot intr-o frenezie, avand in vedere ca taxa de poluare pentru el este de aproximativ 420 de euro. 🙄

Sa vedem de acum ce o sa faca dealerii de masini noi, pentru ca vor avea o concurenta puternica, mai ales cu masinile din Germania, vechi de 2-3 ani! Promotii, reduceri, vor trebui sa fie cat mai inventivi, ca sa atraga clienti.
Si eu mi-as dori o masina noua, nu un SH, dar stiti ca majoritatea romanilor sunt foarte sensibili la pret.

Recomandă

5 Comentarii

 1. Vosganian e cel mai ipocrit om de pe lumea asta.
  Se bate cu pumnii in piept ca vrea taxa de poluare. My Ass. Singura varianta de a reinnoi parcul auto este urmatoarea, poate o comentati sau inspira pe cineva care ar putea veni cu un proiect, si anume:

  Sa se permita importarea oricarei masini indiferent de norma de poluare atata timp cat aduci dovada casarii unei masini cu un grad de poluare inferior celei importate. Astfel se va reinnoi parcul auto. Cei care vor sa aduca masini si nu au ce sa caseze, vor cumpara de la badea Ion un râci de Dacie de 30 de ani cu 1-2 milioane. Astfel toti vor fi fericiti si se poate vorbi intr-adevar de o reinnoire gradata a parcului auto.

  Pentru cei care nu pot aduce la schimb dovada casarii unei masini mai vechi sa li se aplice taxa de prima inmatriculare, pardon, taxa lui Vosganian “de poluare”.

  Noua taxa auto 2008 nu prea le arata celor de la Dacia sau Citroen (stim noi la cine ne referim), pentru masinile noi, un an la fel de bun ca 2007. Cel din urma e ca Becali … s-a gandit in cele din urma sa mai dea si la altii din ce fura ca nu e rau. Mai arunca si ei cate un os celor mai saraci care se bucura de rable dar care nu observa inca pe 2008 ca pe un an electoral. De returnat banii … vedeti intrunirea de la ACR.

  Uite aici si calculatorul pentru taxa auto 2008:
  http://www.autobizz.ro/taxa-inmatriculare.php

 2. Nici nu stiu cum sa mai comentez , noi suntem in UE dar ne facem propriile legi .Am o masina veche din 1985 si am cumparat un WV anul trecut din anul 1993.Intrebare : de ce nu pot lua banii de pe masina mai veche de la casare in mana , adica ban cash pentru a-mi amortiza o parte din investitie cu cea de a doua masina ?.Intrebare : de ce la RAR acum pentru inmatriculare se cere pe langa emisia de ( codoi ) si daca masina are ABS , AER CONDITIONAT si AIRBAGS . Ce are a face poluarea cu celelalte ? Nu mai spun ca , dupa opinia mea aceasta taxa dupa toate metamorfozele si toate cosmeticalele ,s-a nascut prin forceps .Atat sunt de suparat ca sunt ROMAN ca nu mai am cuvinte in legatura cu aceasta problema.Astept alegerile din toamna cand voi fi chemat la vot . Ceilalti vor intelege.Inchei aici cu regretul ca avem asa conducatori . RUSINE SA LE FIE SI DUMNEZEU SA AIBE MILA DE EI . AMIN ! 😳

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *