fbpx

Nu mai aveți timp pentru voi?

Si eu ziceam la fel. Și tocmai când spuneam că nu mai am deloc timp liber, că nu mai apuc să respir, că am nevoie de o zi cu 48 de ore, am dat peste articolul The ‘Busy’ Trap și m-am mai relaxat puțin.

E adevărat, societatea noastră te face să te simți vinovat dacă nu faci mereu ceva, dacă ai timp de pierdut, dacă spui cuiva că freci menta. În schimb dacă spui mereu că ești ocupat, că nu ai timp de nimic, pari o persoană importantă, creezi impresia unor realizări, chiar dacă tu de fapt nu faci nimic important, doar te plângi că ești ocupat și aglomerat, pentru că toți din jurul tău fac la fel. Sună cunoscut?

Îmi aduc aminte de weekendul trecut, când am stat 3 zile la munte, fără semnal la telefon, fără internet, fără stres. Surprinzător, dar lumea nu s-a dărâmat în absența mea, luni când am revenit la realitate totul era la fel, mi-am verificat mailurile, căsuța vocală, mesajele primite și nu era nimic important. E trist, dar lumea a mers înainte și fără mine.

Morala? Ne credem mai importanți decât suntem. Lumea nu depinde mereu de noi, nu suntem buricul pământului. Deconectați-vă telefonul, închideți-vă laptopul și luați-vă câteva ore … sau zile de pauză. Lumea va fi la fel când veți reveni la statutul de oameni superocupați.

Recomandă

4 Comentarii

  1. Tot pentru deconectare, fara semnal in nicio retea, cu tv-ul care prinde doar 3 canale si alea doar din cand in cand, cand nu bate vantul, cu ceata pufoasa spre asfintit care cuprinde o campie larga si se refugiaza la baza dealurilor…pensiunea “Cupidon”, din Catrusa, judetul Covasna. Pensiunea arata foarte bine (3 stele spre 4), e amplasata intr-un loc superb, unde nici daca vrei, nu ai cum sa-ti verifici mailul:D

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *