fbpx

Cum e cu numărul de vaccinări în România

This is România. 🙄 Timp de 1 an de zile autoritățile: haideți să vă vaccinați, că e nasol dacă faceți Covid și ajungeți în spital, și așa sistemul medical e praf, la ATI nu avem paturi, știți și voi ce incompetenți suntem.
Românii liberi: nu ne spuneți nouă ce să facem, suntem cei mai deștepți din Europa după Bulgaria și avem drepturi, plus că am citit noi pe Facebook că ne băgați cipuri, 5G și vreți să ne dominați psihotronic.

Autoritățile, septembrie 2021: fără vaccin nu mai puteți intra la McDonald’s, KFC și alte localuri de pierzanie trupească.
Românii: hold my beer, unde e cel mai apropiat centru de vaccinare? Da ce de nu ai zis așa boss, că ne înțepam din prima…

I rest my case.

Între timp, mă bucur totuși că a reînceput să crească numărul de vaccinări în România, s-a cam dublat în ultima săptămână.  De voie, de nevoie, important e că se întâmplă.

În timp ce alte țări din vest încep să deschidă tot pentru că oamenii s-au vaccinat, noi suntem nevoiți să închidem tot, dar mulți nu văd legătura.

Voi cum sunteți, v-ați vaccinat? Doza 3 anyone?

Recomandă

7 Comentarii

 1. Păi în Românica se pare avem un foarte mare de Dacopați care au confundat Libertatea cu Prostia în numele unui vaccin.Personal începând cu 5 octombrie sunt eligibil pentru Nr 3, așa că mai că sigur o să-l fac.

 2. Am avut covid anul trecut. Acum mi am facut doua teste detectie si numarat anticorpi. Rezultatul zice ca am anticorpi suficienti, sunt idiot ca nu m-am vaccinat? si ca nu o voi face prea curand?

  • Pe sistemul ăsta, ar trebui ca toți să nu ne mai vaccinăm, să așteptăm să ne înbolnăvim și asta este, majoritatea vom trăi, unii vom muri, dar ce să facem, dacă nu avem un vaccin accesibil tuturor, gratuit, altă soluție nu avem… Plus copiii, pe ăștia cum îi protejăm, că nici de vaccinat nu putem…

   Eu m-am vaccinat în primul rând pentru că aveam și oameni cu boli în familie și nu voiam să pățească ceva, în al doilea rând pentru mine, că știu destui tineri care și-au luat-o grav de la Covid, și pentru a reveni la normalitate cât mai curând. Plus că așa zic și doctorii, oamenii ăia la care apelăm când ce am citit noi pe internet nu mai funcționează.

   Lăsând sarcasmul la o parte, unele studii zic că anticorpii rezultați în urma bolii sunt mai buni decât cei cauzazați de vaccin, altele studii că sunt mai buni anticorpii din vaccin. Totuși, ce e clar este că anticorpii scad odată cu trecerea timpului, majoritatea la 6 luni au deja un număr scăzut de anticorpi, și cresc șansele de reinfectare și transmitere a bolii. De asta se fac mai multe doze de vaccin. Plus că dacă nimeni nu se vaccinează și toți așteptăm să ne înbolnăvim (am activat iar sarcasmul) o vom mai lungi câțiva ani cu boala asta plus restricțiile.

   Rezumând, cea mai bună șansă ca virusul să nu prezinte un pericol grav e să avem majoritatea populației vaccinată. În varianta asta vom mai avea cazuri sporadice, dar nu epidemii, și probabil vaccinul anticovid va deveni unul sezonier, cum este cel antigripal. Marți m-am programat la a treia doză.

   Bonus:

   Indeed, for many other diseases, natural infection results in better immune protection than vaccination. But the conclusion to draw isn’t that we need to wait for everyone to become infected, because of the price we would have to pay. Children are immunized against measles because some who contract it will suffer permanent brain damage. Even though the United States hasn’t had a case of polio since the 1970s, we vaccinate against it because we want to prevent tragic consequences of irreversible paralysis.

   Now that we have safe and effective vaccines against the coronavirus, choosing infection over vaccination runs counter to every principle of public health — and common sense. Even if infection yielded the same or better protection than the vaccine, it makes no sense to risk severe illness and death — not to mention spreading the virus to others.

   Moreover, it’s increasingly clear that those who recovered from covid-19 are better protected if they also get vaccinated. Numerous studies have found that vaccination after infection stimulates a substantial antibody response that’s more robust than either recovery or vaccination alone. A report published by the Centers for Disease Control and Prevention concluded that such vaccinated people have half the risk of reinfection compared with previously infected people who remained unvaccinated.

   https://www.washingtonpost.com/opinions/2021/08/31/covid-19-recovery-vaccination-natural-immunity/

   • Raspunsul tau e unul pertinent si cat se poate de argumentativ dar e posibil sa ma fi inteles gresit, eu ma refeream strict la mine.
    Ma enerveaza precedentul creat, cine nu se vaccineaza e idiot. Nu sunt anti-vaxx insa in acest moment nu ii vad rostul avand anticorpi “multi”, conform testului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *