fbpx

O extensie de Google Reader pentru minimaliști

O extensie utilă pentru Google Chrome este Readability, care transformă orice pagină web într-un format ușor de citit, fără reclame, culori sau alte elemente care să ne distragă atenția. De când o folosesc am reușit să citesc articole lungi pe site-uri care înainte mă deprimau prin explozia de reclame și mă făceau să închid browserul.

Îmi doream același lucru și pentru Google Reader. Să recunoaștem, cu toate schimbările făcute de Google aspectul aplicației de citit feedurile RSS nu e cel mai bun, sunt multe elemente inutile care distrag atenția de la citit, de exemplu logo-ul sau bara de navigație Google. Am tot căutat printre extensiile pentru Google Chrome până am dat peste Google Reader Readable, o extensie care reduce la minim informațiile afișate în Google Chrome, similar cu ce face Readability pentru paginile web. Minimaliști o vor aprecia cu siguranță.

Practic cu Readable poți vedea în browser doar conținutul original al unui feed RSS sau conținutul optimizat, iar partea cea mai bună este că pentru fiecare articol este un buton care îți afișează conținutul original de pe site al articolului, buton foarte util de altfel pentru site-urile ce oferă feeduri RSS parțiale. Dacă vreți să navigați printre etichetele introduse în Google Reader e suficient să mergeți cu mouse-ul in partea stângă pentru a afișa etichetele, care în mod normal sunt ascunse.

Ca idee, de la afișarea standard a unui articol:

Am ajuns la afisarea minimalistă:

Vouă care variantă vă place mai mult?

Recomandă

Un comentariu

  1. Deocamdata m-am obisnuit cu google reader, unde pot sa zic ca nici un aspect nu ma deranjeaza. Oricum cat mai minimalist , cu atat mai bine, poate am sa incerc si Readable.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *