Mai avem și alt sport în afară de fotbal?

Da. știu și eu că mâine are loc la București, pe Arena Națională, finala Europa League dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. De fapt voi fi chiar în București mâine seară, dar nu pentru meci, ci pentru a pleca în Siemens Race, despre care am mai scris pe blog. Am înțeles că e un eveniment important pentru București, pentru România, că vor veni peste 40.000 de suporteri ca să își susțină echipele, dar totuși, nu se exagerează cu atenția acordată evenimentului?

Recunosc, când vine vorba de stiri din sport personal nu le acord prea mare importanță, dar de finala asta am auzit așa de multe detalii în ultimele zile încât mă doare capul, și eu sunt genul care nu sunt prea atent la televizor sau radio. Peste tot se discută despre asta, toate știrile sunt legate de meci.

Ba că se închid școlile din București pe 9 mai, ba că vor fi introduse curse speciale de la aeroport la stadion, ba că hotelurile și terasele s-au pregătit pentru afluxul de microbiști străini cu oferte și meniuri speciale. Cireașa de pe tort mi se pare inițiativa Metrorex, care a redenumit până pe 10 mai 6 stații de metrou, cu ocazia finalei Europa League: Piata Victoriei (Nicolae Dobrin), Ștefan cel Mare (Ion Pârcălab), Obor (Gică Hagi), Piața Iancului (Llorente), Piața Muncii (Falcao) și Dristor (Rica Răducanu).

Înițial credeam că anunțul redenumirii stațiilor e doar o glumă, în stilul celor de la Times New Roman, dar după aceea am aflat că e pe bune anunțul, când am văzut imaginile din metrou cu noile denumiri. Tocmai de aceea mă gândeam, în România mai este și alt sport în afară de fotbal? Văd că e cel mai mediatizat, generează cele mai multe reacții în societate, iar mass-media doar de fotbal știe.

De exemplu pe mine treaba cu redenumitul stațiilor de metrou chiar mă afectează. Am renunțat din start la ideea de a merge cu mașina în București, când am aflat că trebuie să ajung pe 9 mai, în seara meciului. Am zis că merg cu trenul, cobor la Gara de Nord, iau metroul până la Victoriei și de acolo tot cu metroul până la stația Ștefan cel Mare, cea mai aproape de hotel. Conform noilor denumiri, ar trebui să merg cu metroul pe ruta Gara de Nord – Nicolae Dobrin – Ion Pârcălab, deci trebuie să mai memorez niște denumiri de stații fictive.

Înțeleg că cei de la Metrorex au vrut să facă un artificiu de marketing, să atragă atenția asupra lor, dar mie idea redenumirii stațiilor pe motiv de meci important de fotbal mi se pare una slabă de tot. Sunt curios, dacă ar fi avut loc la București finala campionatului mondial de șah, ar fi pus Metrorex la stații denumiri ca Garry Kasparov sau Liviu Nisipeanu? Mă îndoiesc.

Voi ce spuneți, ce alt sport mai este mediatizat în România, în afară de fotbal?

Articol sponsorizat de Bonus Gamebookers.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Pavel

Dacă ne uităm doar pe sport.ro şi gsp tv, nu! Există doar fotbal! Deşi nu difuzează meciuri de fotbal, la cele două televiziuni doar asta se discută. Dacă mai mişcăm canalele pe eurosport, digisport sau dolcesport, se cam difuzează campionate, turnee şi din alte sporturi. F1, NBA, handbal, rugby, tenis. Trebuie doar să ştim să căutăm şi vedem şi altceva în afară de fotbal.

vlad

Pai ce poti sa-i faci daca e ce se vinde si inteles de toata lumea. Ar trebui sa vezi cum e in Bilbao, nu numai ca despre Athletic se vorbeste dar tot orasul e imbracat in Rosu si Alb, toate balcoanele au steaguri afisate, peste tot gasesti ecrane gigantice pentru a urmari aceste eveniment foarte important. Ar trebui sa fim mandri de tot ce se face pentru a da o imagine cat mai buna in exterior si sa aratam ca suntem capabili de o asemenea competitie. Cat despre schimbarea numelor statiilor de Metro sa stii ca aici a facut o… Citește tot »