fbpx

O veste buna despre TVR

Dintr-o iniţiativă a PDL-istului Silviu Prigoană, Camera Deputaţilor a făcut săptămâna aceasta primul pas pentru a desfiinţa două dintre canalele TVR – TVR 3 şi TVR Info –, fără vot şi chiar fără dezbatere.
Proiectul prevede desfiinţarea TVR 3 şi TVR Info, trecerea TVR Internaţional sub Ministerul Afacerilor Externe şi condiţionarea deschiderii altor canale ale TVR de un vot al parlamentului.
Explicaţia: economia la buget.

Sursa

Astept cu interes si alte schimbari legate de TVR: renuntarea la obligativitatea platii abonamentului TV (da, ala bagat pe gat in factura de la energie electrica) si finantarea TVR exclusiv din banii proveniti din publicitatea vanduta. Stiu, acum TVR nu vinde publicitate, doamne fereste, ei nu trebuie sa se injoseasca ca televiziunile private, ei au fraierii pe care ii pot mulge de bani.

Cu alte cuvinte, sa ii vad ca vand publicitate, ca realizeaza emisiuni cu audienta la public si sa nu mai bage mana in buzunarul cetateanului obisnuit pentru cheltuieli inutile si lansarea de canale TV la care nu se uita nimeni. Am zis. Exceptia o face TVR Cultural.

Chiar, va mai uitati la TVR?
(presupunand ca va mai uitati la TV…)

Recomandă

6 Comentarii

  1. TVR o ducea bine atunci când vindea publicitate ca şi televiziunile comerciale dar primea şi plata pe abonament. Atunci s-a cerut pentru a se putea lupta de la egal la egal ca TVR să aibă mai puţină reclamă în programe iar acolo a fost începutul sfârşitului. Acum s-a ajuns ca pe televiziunea naţională să nu se transmită mai nimic. Ar fi şi logic într-un fel ca să dispară. Avem o groază de tv. şi nici nu putem vorbi în cazul TVR de neapartenenţă politică.

  2. Permite-mi sa-ti raspund la intrebarile din postul tau https://www.mariussescu.ro/2008/02/de-ce-platim-noi-taxa-tv/ din data de 27/02/2008 (acum 2 ani)
    1. Cat mai e taxa TV, si cu cat va creste dupa ce se vor lansa cele doua televiziuni?
    – Este aceeasi din 2006, 4lei/luna ptr pers fizice.Deci nu a mai crescut de 4 ani.
    2. Cine naiba se mai uita la TVR, oricare dintre canale?
    – Sunt destui oameni care nu inghit gunoaiele audio-vizuale difuzate de alte posturi (emisiuni de prost-gust, inmormantari, etc)
    3. De ce televiziunea nationala nu se descurca din reclame, ca celelalte televiziuni? In orice tara europeana normala, asa se face. Suntem noi mai cu mot oare?
    – Se descurca si fara, dar in orice tara europeana se plateste o taxa (abonament) pe serviciul public de radio-tv.Taxa in Romania este printre cele mai mici din tarile UE.
    TVR vinde spatiul publicitar http://bit.ly/d4pqAe
    In caz ca nu stii, la alte surse de venit intra si productiile proprii.Unele foarte apreciate in afara.

    PS: Daca ti-e lene sau nu stii sa cauti informatii pe Google, spune-mi si te ajut.

  3. Legea 41.1994, art 40.alin2 :”Persoanele fizice cu domiciliul în România au obligaţia să plătească o taxă pentru serviciul public de radiodifuziune şi o taxă pentru serviciul public de televiziune, în calitate de beneficiari ai acestor servicii, cu excepţia celor care declară pe propria răspundere că nu deţin receptoare de radio, respectiv de televiziune, şi a celor care, potrivit legii, beneficiază de scutire de la plata acestor taxe”.
    Taxa se plateste per/familie si nu in functie de numarul de receptoare radio/tv detinute.Se estimeaza ca sunt aprox 2,5-3 milioane de abonati.Sunt foarte multi scutiti, conform aceleiasi legi, alin 6 si 7, iar altii au dat declaratii pe propria raspundere ca nu detin receptoare radio/tv.
    Fie vorba intre noi, cu 3 milioane de abonati care platesc aprox 1Euro/luna, crezi ca poti tine o televiziune cu 6 canale + 1 experimental (TVR HD) si sa faci si emisiuni cu audienta mare?

    • Si atunci de ce nu se renunta cu totul la taxa si se trece la finantarea exclusiv din reclame TV? Chiar e TVR-ul obiectiv strategic pentru Romania?

      3 milioane de euro pe luna? Sa inteleg ca asta e maruntis pe langa cati bani intra de…unde?

  4. Da, chiar este obiectiv strategic. Ptr alte lamuriri privind veniturile citeste Legea 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, republicata 1999.
    Iti recomand sa citesti Capitolul IV – Activitatea financiara.

    • Eram ironic. Uite, iti inteleg pozitia, e normal sa tii la compania unde lucrezi, dar intelege-o si tu pe a mea. Nu ma uit la tv decat foarte rar, pe TVR nu dau niciodata, dar cu toate astea platesc abonament lunar. Nu mi se pare corect. Nu e vorba de suma, ci de faptul ca o platesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *