fbpx

Ochelarii viitorului de la Google

Project Glass e un proiect demarat de câțiva oameni de la Google, prin care vor să facă tehnologia cât mai accesibilă tuturor. Primul clip lansat de ei prezintă niște ochelari foarte SF, conectați la internet, prin care am putea avea acces la informații rapid, chiar în fața ochilor.

Clipul e lansat de câteva zile și deja a generat multe discuții și articole. Ce m-a surprins pe mine este că au apărut deja parodii și oameni care ironizează ideea, spun că e prea ciudată, că ochelarii de genul ăsta nu ar fi utili etc.

Mie îmi place ideea, și cred că mulți dintre cei care fac mișto de proiect uită că este momentan doar un proiect, o idee. Că tot ziceam ieri despre gadgeturile care ne schimbă viața, astfel de proiecte sunt utile pentru că ne arată unde putem ajunge. Nici eu acum 20 de ani nu aș fi visat că în 2012 voi avea un telefon inteligent de doar 100 de grame, care îmi va spune cum să ajung la o destinație cu ajutorul GPS-ului, care mă va ajuta să navighez pe internet, să trimit emailuri, să ascult muzică, să mă uit la filme, ba chiar să citesc cărți electronice. Dar se întâmplă, tehnologia se schimbă de la o zi la alta.

Nu putem ști cu exactitate cum va arăta viitorul, dar putem spera să arate cel puțin la fel de interesant pe cât se vede în clipul de mai sus. Voi ați folosi astfel de ochelari?

Recomandă

4 Comentarii

  1. Vreau si eu o pereche. Deja Android avem, augmented reality avem, mai trebuie realizata interfata pentru ochelari si gata.

  2. Daca o realizeaza si cand va merge si in română (adică dupa multa vreme) o sa fiu primul din tara care ia o pereche

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *