fbpx

Pagină de Facebook furată? 3 sfaturi pentru a securiza pagina

Nu o dată am primit solicitări pentru a recupera o pagină de Facebook furată de un angajat prea zelos, care a plecat cu toate conturile online ale companiei. Nu mai zic de mulțimea de puști care îmi trimit mesaje pe blog pentru a îi ajuta să recupereze pagini furate de un alt administrator.

Și adesea recuperarea nu poate fi făcută, deoarece compania nu are un brand înregistrat sau angajatul care a furat pagina era singurul administrator, iar când vine vorba de puștani, ei bine, nici măcar să nu intrăm în domeniul ăsta, al războaielor virtuale.

Indiferent că aveți o pagină de Facebook pentru un brand sau pentru o pasiune, securitatea e importantă. 3 sfaturi utile pentru oricine vrea să își securizeze pagina de Facebook:

1. Cine are drepturi de administrare pentru pagină?

Asigurați-vă că numai voi aveți drepturi de administrator deplin, iar angajații care postează sunt editori sau moderatori, vedeți în tabelul de mai jos ce poate face fiecare rol. Dacă un angajat pleacă e ușor de șters, pentru a nu mai posta pe pagină sau modifica informații esențiale.

2. Activați Login Approvals

De fiecare dată când vă conectați de pe un laptop sau telefon nou, care nu a mai fost folosit, va trebui să introduceți un cod trimis prin sms la un număr stabilit de voi. Cât timp accesați pagina de pe același calculator nu vă apare nimic. Detalii.

3. Aveți grijă cine are acces la telefonul mobil

Dacă ați activat Login Approvals, Facebook trimite sms-uri cu codul când cineva încearcă să se conecteze de pe un calculator nou la pagină. Dacă persoana nu are acces la acel telefon, nu se poate conecta. Am avut cazuri când un angajat a plecat cu datele de conectare la pagină, era administrator cu drepturi depline, dar nu a putut să îi șteargă pe ceilalți administratori deoarece nu avea acces la mobilul unde se trimiteau codurile de acces.

facebook-biz-security

De aici

Recomandă

Un comentariu

  1. Problema e grava pentru ca sunt multi sefi si sefuleti care pun secretara sa posteze pe Facebook, pagina creste, oamenii ajung sa urmareasca firma aia, iar cand secretara e data afara face un show pe cinste pe Facebook, pune acolo toate detaliile picante. #truestory

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *