fbpx

Review Panasonic RZ-S500W, căști true wireless cu anulare de zgomot foarte bună

Am întrebat 100 de prieteni cam cât ar plăti pentru o pereche de căști wireless premium, și am fost surprins să descopăr că am mulți audiofili prin listă, oameni care sunt dispuși să investească de la sute de lei în sus pentru a asculta muzică fără să fie deranjați de cei din jur.

Pentru ei și nu numai, Panasonic a lansat RZ-S500W, căști in-ear cu Active Noise Cancelling pentru zgomotul de fundal, autonomie de 6 ore cu o singură încărcare și IPX4 rezistenţă la apă.

Căștile le-am primit în teste de la Panasonic, am apucat să le folosesc intens vreo 2 săptămâni, mai ales la birou, unde mi-am ignorat colegii cu succes. Acum costă 899 lei la eMag, pe alb sau pe negru, am văzut că Vali a scris un review unde oferă și un cod de discount de 20% până pe 10 octombrie, deci ajung la 720 de lei.

Ce oferă căștile Panasonic RZ-S500W:

  • Puteți folosi căștile independent, stânga sau dreapta, de exemplu puneți dreapta la încărcat și ascultați muzică în casca stângă.
  • Căștile vin cu 4 seturi de dopuri de silicon de schimb, de la XS la XL, foarte utile ca să nimerești mărimea potrivită în funcție de ureche, la mine de exemplu a fost nevoie de L.
  • Căștile sunt foarte ușoare, 7 grame fiecare, iar partea cu dopul intră adânc în ureche. Se fixează cu magnet în cutie.
  • Foarte ok pentru birou și jogging, nu le-aș folosi la bicicletă în schimb, sau alte sporturi ce implică mișcări bruște, acolo prefer căști cu fixare pe ureche.
  • Active Noise Cancelling (ANC) e pe bune, nu auzeam ce vorbeau oamenii lângă mine, în birou. Din categoria căști in-ear sunt cele mai bune testate de mine, până acum.
  • Foarte ok în convorbiri, sunt folosite 6 microfoane, 3 pentru fiecare cască, pentru a scăpa de zgomotul de fundal și a auzi perfect interlocutorul.
  • Sunetul e clar, curat, vocea nu se aude robotizat în convorbiri, și dacă vă place basul veți fi încântați de ele. Nu sunt cele mai bune căști punct, dar sunt printre cele mai bune căști in ear.
  • Au 6.5 ore autonomie folosind ANC, cu o singură încărcare, și până la 19,5 ore folosind cutiuța cu baterie de 800 mAh.
  • Căștile se încarcă în 2 ore, cutiuța se încarcă în 2,5 ore prin USB-C, cablul e inclus în pachet.
  • În practică eu ascultam cam toată ziua la birou muzică, le foloseam și pentru apeluri, iar seara le puneam la încărcat, și odată la 2-3 zile băgam cablul în cutie, când mai era un singur led aprins.
  • Butoanele sunt tactile, durează un pic până te obișnuiești să nu le atingi din greșeală, practic în funcție de câte ori apeși pe casca stângă sau dreaptă poți derula melodiile, poți pune stop sau porni muzica, primi sau respinge apeluri ori activa asistentul vocal.
  • Ambient Sound e un mod foarte util dacă mergi pe stradă și vrei totuși să auzi ce se întâmplă în jurul tău, zgomotele puternice, claxoanele, chiar dacă asculți muzică.
  • La birou și acasă Active Noise Cancelling all the way, ajută să te concentrezi pe muncă. Dacă vreți volumul maxim folosiți modul Active Noise Cancelling.
  • Puteți instala aplicația Panasonic Audio Connect pe telefon (Android sau iOS) pentru update de firmware la căști, pentru a găsi cea mai bună setare de sunet și pentru a conecta mai rapid căștile.
  • Nu au aptX, vin doar cu AAC și SBC.

Recomand căștile astea mai ales pentru birou, după vreo 2 ore uitasem că le am în urechi, eram în lumea mea. Costă 899 lei la eMag, pe alb sau pe negru, bonus la Vali găsiți și un cod de discount de 20%, până pe 10 octombrie.

Recomandă

3 Comentarii

 1. Cel mai bun video cu ele e ăsta:

  M-ar tenta și pe mine dacă ar fi un pic mai ieftine, deși recunosc că prețul e ok comparativ cu alternativele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *