fbpx

Papa Benedict al XVI-lea pe Twitter

Lucrurile s-au schimbat enorm în ultimii 20 de ani în societatea noastră. Comunicăm mult mai rapid, mai ușor, iar internetul a revoluționat foarte multe domenii.

Mi se pare interesant cum Biserica Catolică a înțeles să se adapteze vremurilor moderne și să folosească internetul pentru a ajunge la credincioși. Sunt mai multe canale pe Youtube, pagini de Facebook sau conturi de Twitter ce au legătură cu Vaticanul, iar ultima barieră a căzut și ea, Vaticanul a anunțat zilele trecute că Papa Benedict al XVI-lea va folosi contul de Twitter @Pontifex pentru a posta mesaje pe teme legate de Biserică și religie. Nu cred că va scrie chiar el tweeturile, presupun că va dicta mesajele ce vor fi publicate.

Deși contul a fost anunțat de curând, Papa a acumulat deja un număr impresionat de followeri, în jur de 416.000. Ce este și mai interesant e că nu a fost postat nici un tweet deocamdată, primul tweet oficial al Papei va apare pe 12 decembrie, când el va răspunde unor întrebări dintre cele primite pe hashtagul #askpontifex. Deja sunt mulți trolli pe hashtag cu întrebări ironice sau la mișto, dar am văzut și întrebări serioase.

Rămâne de văzut când își va deschide și Înalt Preasfintitul Daniel un cont pe Twitter, cred că ar primi foarte multe întrebări legate de biserică și obiceiurile acesteia.

Recomandă

Un comentariu

  1. ”Rămâne de văzut când își va deschide și Înalt Preasfintitul Daniel un cont pe Twitter, cred că ar primi foarte multe întrebări legate de biserică și obiceiurile acesteia.” probabil niciodata pentru ca exista posibilitatea sa nu aive raspunsuri pentru multe intrebari sau daca le are nu vrea sa le spuna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *