Pentru utilizatorul de smartphone contează mai mult designul decât dotările, spune Samsung

Titlul este extras din articolul ăsta, un interviu cu Andrew Glass, director de vânzări la Samsung Anglia. Cred că se înseală amarnic și sper că superiorii lui să nu citească articolul, altfel rămâne fără job.

Când vine vorba de smartphone-uri, designul, aspectul vizual contează până la un punct, dar acum, într-o lume în care majoritatea noilor smartphone-uri lansate sunt copii la indigo, diferențierea e făcută de sistemul de operare, de specificații și de aplicațiile pe care le poți folosi cu un smartphone. Da, aplicațiile fac diferența, ce poți face cu telefonul respectiv, cum îl poți utiliza, cum te poate ajuta el pe tine.

Să mă explic. HTC lansează de vreo 2 ani telefoane pe bandă rulantă, cu aproximativ același design, plus minus niște butoane. Ei încearcă să facă diferența prin facilitățile integrate în fiecare telefon. Samsung scot pe piață telefoane cu ecrane tot mai mari, deja se apropie vertiginos de 5 inchi. Personal consider că 4 inchi e suficient pentru un smartphone, ceea ce trece de 5 inchi deja intră în categoria tablete. La fel și la Samsung ca la HTC sau LG, smartphone-urile arată cam la fel, bătălia se dă acum pe cât de subțire e telefonul, ce facilități mai putem include în el.

Când mi-am cumpărat eu LG Optimus Black acesta era marketat ca cel mai subțire smartphone din lume, 9.2 mm în mai 2011. Acum Samsung Galaxy Nexus a fost lansat. și are 8,9 mm. La fel și Samsung Galaxy S2. Urmează probabil telefoanele sub 5 mm grosime, cine știe unde vor mai avea loc și de baterie în ele.

Cu toate astea, iPhone 4S, deși nu a venit cu multe schimbări noi în materie de design față de 4, este deja dorit de majoritatea utilizatorilor Apple, chiar dacă au modelul 3G, 3GS sau 4. Motivul? Câteva facilități noi incorporate, cum ar fi Siri, niște specificații mai bune și un ugrade al sistemului de operare.

Când vine vorba de un smartphone te uiți în primul rând la design, dar într-o lume în care majoritatea smartphone-urilor arată la fel diferența e făcută de specificațiile telefonului și de aplicațiile pe care le poți utiliza. Când mi-am cumpărat eu telefonul puteam să îmi iau un iPhone, un smartphone cu Windows Phone sau unul cu Android. Am mers pe Android pentru că mi-a plăcut sistemul de operare, faptul că avea aplicații pentru orice aveam eu nevoie și putea fi personalizat foarte mult. Fără limitări, fără restricții.

Cam așa stă treaba cu smartphone-urile. Producătorii spun că designul contează foarte mult, dar toate smartphone-urile arată la fel la ora actuală, diferența e dată de sistemul de operare și aplicații.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
2 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Imaginea contează, la Marius Sescu. […]

Paul - KidsMag

Pai cam toate fac aceleasi lucru… Normal ca te uiti dupa design si brand