fbpx

Pinterest. Mai avem nevoie de încă o rețea socială?

Ultima platformă despre care se discută afară este Pinterest, un panou virtual unde puteți agăța fotografii sau clipuri video pe care le găsiți online, iar cei care vă urmăresc le pot vedea și le pot adăuga la rândul lor în propriul panou. Practic e un fel de bookmarking la nivel vizual al lucrurilor care vă plac online. Momentan accesul e doar pe bază de invitație.

Pinterest is a virtual pinboard. Pinterest allows you to organize and share all the beautiful things you find on the web. You can browse pinboards created by other people to discover new things and get inspiration from people who share your interests. People use pinboards to plan their weddings, decorate their homes, and share their favorite recipes.

Pinterest a crescut în popularitate anul trecut ușor dar sigur. Din ianuarie, când Shareaholic a lansat un raport din care reiesea că Pinterest generează mai mult trafic decât Google Plus, LinkedIn și YouTube la un loc traficul a explodat, atât utilizatorii cât și brandurile vrând să vadă ce e cu această platformă online. Utilizatorii de curiozitate, brandurile din dorința de a genera trafic pentru site-urile proprii.

Momentan nu îi găsesc o utilitate practică, poate că e amuzant să vezi ce le-a mai plăcut altora pe net, dar consumă și timp, din care avem tot mai puțin, zic eu. Chiar mă gândeam la asta când citeam la Cristi că folosește Pinterest pentru hobby-uri. Ok, e o platformă care arată foarte bine vizual, dar avem nevoie neapărat de ea?

Ca simpli utilizatori nu prea, dar dacă lucrați în comunicare online e bine cel puțin să o testați, să știți ce se întâmplă acolo. Cine știe, poate că peste 5 ani Pinterest va fi la fel de folosită în campaniile online cum este Facebook acum. Sau poate nu.

Deocamdată e prea devreme pentru branduri să folosească noua platformă în campaniile online, articolul de pe Forrester pune punctul pe I, momentan e mult zgomot. Să așteptăm cifrele.

În rest, mai folosește cineva Pinboard? Pentru ce?

Recomandă

9 Comentarii

  1. Daca tot facem gura in legatura cu ACTA si SOPA in numele libertatii de exprimare, titlul mi se pare aberant. De ce sa nu avem zeci de mii de retele de socializare ?

  2. @Marius, se mai poate cumva o miica invitatie?. Parca tot mai multa lume murmura prin online despre noua retea. Vorba vine, n-as vrea sa ma prinda nepregatit. Multumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *